Smerdiek hervat competitie met zege

door Klaas Verspoor

GOES – De duels in de vierde klasse B leverden de thuisspelende ploegen slechts één punt op. Kruiningen speelde op eigen veld gelijk tegen SPS. Smerdiek klopte Waarde met 2-0 en SKNWK was in Yerseke met 3-0 te sterk voor de ploeg van Cees de Smit. ZSC’62 kreeg klop van WIK’57: 1-4.

Kruiningen–SPS 1-1: Na een kwartier kwam Kruiningen op voorsprong. Na een vrije trap kopte Jeff Herwig op de lat en in de rebound werkte Arno van de Berge de bal met zijn hoofd alsnog in het doel. Daarna golfde het spel op en neer. SPS scoorde een kwartier voor tijd. Na een overtreding van Jimmy Fens op Willem Bevelander kregen de bezoekers een strafschop. Vanaf de penaltystip zorgde Hilbert van Akkeren voor de 1-1.

Waarde–Smerdiek 0-2: Waarde begon goed, maar keek na een kwartier wel tegen een 0-1-achterstand aan. Na een goede aanval schoot Hilbert Brinkman de teruggetrokken bal achter Onno van Agtmaal. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd besliste Smerdiek de wedstrijd. Een verre uittrap van de Smerdiek-doelman verraste zijn collega aan de andere kant. Erik van Haaften zette als laatste zijn voet tegen de bal en eiste zo de goal op.

ZSC’62–WIK’57 1-4: 30. Martin van der Schee 1-0, 47. Bram Blakenburg 1-1, 58. Gertjan Broere 1-2, 85. Rick Bevelander 1-3, 86. Ferrie Berrevoets 1-4.