Oostkapelle helpt Bruse Boys een handje

Voetbal Zonder in actie te komen heeft Bruse Boys afgelopen weekeinde toch een beetje gewonnen. Eén van de grootste concurrenten in de strijd om de tweede periodetitel, Oostkapelle, verloor van Zaamslag. Door de onbedoeld helpende hand van Oostkapelle heeft Bruse Boys alle troeven voor de tweede periode in eigen handen. Op doelsaldo leidt het elftal van trainer Gerjo Prins de dans. Wel heeft Zaamslag na vier duels in de tweede periode evenveel punten (tien) als Bruse Boys, Oostkapelle heeft er eentje minder. Bruse Boys kan haar positie de komende twee partijen flink verstevigen. Want de eerste twee tegenstanders zijn – inderdaad – Oostkapelle (thuis, 26 januari) en Zaamslag (uit, 9 februari). Twee overwinningen kunnen Bruse Boys zo goed als zeker een ticket voor de nacompetitie opleveren, terwijl het team eveneens in de race is voor het kampioenschap in de tweede klasse E.

Een paar kilometer ten westen van Bruinisse strijdt Duiveland ook mee op twee fronten. In de strijd om het kampioenschap in de derde klasse A staan de Oosterlandse elf tweede op een punt achter koploper Veere en leidt Duiveland in de tweede periode. De ploeg van coach Leen Koster hervat morgen de competitie tegen een op papier makkelijke tegenstander, Heinkenszand. Twee weken later wacht het toptreffen met Veere op sportpark Oosterpark.

In de twee vierde klassen met Schouwse inbreng zijn de kampioenskaarten in 4B geschud. SKNWK leidt al vanaf de eerste dag en staat vijftien punten los. Als de Nieuwerkerkers blijven winnen, kunnen ze ergens in maart de champagneflessen ontkurken. Voor DFS, leider in 4A, zal het niet zo voorspoedig gaan. De club uit Burgh-Haamstede heeft in De Noormannen nog een geduchte concurrent. Wel heeft DFS al een periodetitel op zak.

In het zondagvoetbal houdt Zierikzee de Schouwse eer hoog. Echter, zonder te spelen raakten de rood-zwarten afgelopen weekeinde de koppositie in de derde klasse A kwijt. Vlissingen won een inhaalduel en passeerde het team van oefenmeester Marco Groeneveld. De Walcherse ploeg heeft nu 28 punten, Zierikzee 27. Mocht Zierikzee aan het einde van het seizoen naast de titel grijpen, heeft het nog een herkansing in de nacompetitie. Zierikzee heeft de eerste periodetitel al binnen.