S.K.N.W.K. 1 nog niet uit winterslaap ontwaakt?

Na de winterstop heeft S.K.N.W.K. 1 inmiddels al weer twee competitiewedstrijden gespeeld. Net als alle competitiewedstrijden voor de winterstop werden deze winnend afgesloten, maar echt soepeltjes ging dit niet.

Gisteren kwam S.P.S. 1 op bezoek op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk. Ook nu, net als vorige week, verre van goede omstandigheden. Omdat er bij S.K.N.W.K. dit seizoen maar één veld beschikbaar is (veld 2 is vorige zomer opnieuw aangelegd, maar nog steeds niet speelklaar), wordt er roofbouw gepleegd op het hoofdveld. Dit is goed te merken, want het veld is op dit moment echt dramatisch slecht. Misschien weer eens een keertje rollen?

Tel daarbij op de toch wel stevige wind die gisteren over het veld blies. Verder een tegenstander die tot het gaatje ging, wat uiteraard hun goed recht is. En dan tot slot het belangrijkste, een thuisploeg die absoluut niet scherp was en vergat te voetballen. Dan is verklaard waarom S.K.N.W.K. gisteren heel moeizaam voetbalde.

In de eerste helft was de eerste ‘kans’ ook voor de bezoekers. Net na het begin van de wedstrijd konden ze vrij doorkomen en een schot van zo’n meter of 20 ging net naast. Aan de andere kant kreeg S.K.N.W.K. redelijk wat mogelijkheden, maar de scherpte ontbrak.


Maarten Padmos (nr. 5) mag aan gaan leggen voor de terecht gegeven strafschop

Een duidelijke overtreding op spits Wesley Goud, hij ging in de mangel tussen twee S.P.S.-spelers, leverde S.K.N.W.K. een terechte strafschop op. Maarten Padmos nestelde zich achter de bal en stuurde de doelman naar de verkeerde hoek, 1-0.

S.P.S. streed voor wat het waard was. S.K.N.W.K. gaf veel te veel ruimte aan de tegenstander en hierdoor kregen de bezoekers het gevoel dat er misschien toch wel een stuntje inzat. De wedstrijd werd wat grimmiger en de scheidsrechter van dienst moest de teugels iets aantrekken. Dit leverde in totaal maar liefst 6 gele kaarten op. Deze werden eerlijk verdeeld over beide ploegen. Martijn Neele, Erwin Nelissen en Ronald van Vossen kregen namens de thuisploeg de gele prent voorgehouden.

De kleedkamers werden opgezocht met een 1-0 ruststand. Al mocht S.K.N.W.K. niet klagen toen doelman Koen de Jonge de bal liet vallen en deze toch weer opraapte. Indirecte vrije schop zou je zeggen, maar de scheidsrechter zag dit niet of wilde het misschien niet zien.

In de rust dan eventjes alle puntjes op de ‘i’, zou je denken. Helaas. Het was S.P.S. dat na een slechte bal in de verdediging van S.K.N.W.K. kon counteren. De bal werd voorgezet en koelbloedig afgerond door S.P.S.-speler Hilbert van Akkeren, 1-1.


Tumult na één van de twee afgekeurde S.K.N.W.K.-treffers

S.K.N.W.K. ging nog meer druk uitoefenen en kreeg kansen zat. Tot twee keer toe werd zelfs een treffer afgekeurd van de thuisploeg. Eerst was het een doelpunt van de goed ingevallen Christian van Vossen die werd afgekeurd na een vermeende handsbal. Daarna schoot Wesley Goud een terugkomende bal van de lat in de rebound binnen. Echter zag de ‘grens’ van S.P.S. dat Wesley buitenspel zou hebben gestaan.

Gelukkig was er toch gerechtigheid. Een prima pass op spits Ronald van Vossen werd prima door hem teruggelegd op Wesley Goud. Hij schoot schitterend via de binnenkant van de paal de 2-1 op het scorebord.


Wesley Goud (nr. 9) heeft zojuist de verlossende 2-1 op het scorebord gezet. Links Emiel Kuijten en rechts Sander Uijl vieren de treffer mee


S.K.N.W.K. terug op eigen helft, waarna S.P.S. weer mag gaan aftrappen

Het slotakkoord was voor Christian van Vossen. Hij kwam vanaf de linkerflank knap naar binnen en schoot onhoudbaar de bal in de korte hoek, 3-1. Wedstrijd gespeeld. De eveneens ingevallen Richard v/d Sande (al een wedstrijd in de benen bij S.K.N.W.K. 2) had nog een goede schietkans, maar zijn schot ging langs de verkeerde kant van de paal.

S.K.N.W.K. won dus ook de veertiende wedstrijd op rij, maar deze keer erg moeizaam. Gelukkig is de individuele klasse van sommige spelers dan toch doorslaggevend en kunnen ook slechte wedstrijden in winst om worden gezet. S.P.S. heeft gestreden voor wat het waard was en S.K.N.W.K. hielp ze een eindje in het zadel door veel te veel ruimte weg te geven en niet geconcentreerd te spelen. Dit mag niet gebeuren.

Volgende week i.v.m. carnaval geen competitievoetbal. S.K.N.W.K. 1 speelt een oefenwedstrijd in Sint-Annaland tegen W.H.S. 1. Aanvang is 14:30 uur.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele, Kees-Jan van Nieuwenhuize, Martin Kiesenberg, Maarten Padmos, Erwin Nelissen (Christian van Vossen), Emiel Kuijten, Sander Uijl, Wilco de Valk, Ronald van Vossen (Leon Goedegebure) en Wesley Goud (Richard v/d Sande).