Patrick Berrevoets scoort vier keer voor Brouw

GOES – In de vierde klasse B liep koploper SKNWK opnieuw verder uit op de concurrentie die die naam niet mag hebben.

Zelf klopten de Nieuwerkerkers SPS met 3-1. WIK’57 en Yerseke speelden onderling gelijk, waardoor SKNWK nu vijftien punten voorsprong heeft en ook twee duels minder heeft gespeeld. Brouwershaven won in Kruiningen (1-5) en het duel van ZSC’62 werd afgelast.

SKNWK-SPS 3-1: Maarten Padmos zorgde vanaf de strafschopstip, na een overtreding op Wesley Goud, voor de 1-0-ruststand. In de 47e minuut leidde verkeerd uitverdedigen van Kees-Jan van Nieuwenhuijze tot de gelijkmaker voor SPS toen Hilbert van Akkert profiteerde. Na een vloeiende SKNWK-aanval, waarbij Ronald van Vossen betrokken was, scoorde Wesley Goud zijn zestiende competitietreffer. Een individuele actie van Christian van Vossen bracht in de niet bijzonder hoogstaande wedstrijd de definitieve beslissing: 3-1.

Smerdiek-ZSC’62 afgelast. Arbiter Schuitemaker uit Ridderkerk kwam, hoewel hij in de ochtenduren nog contact had met Smerdiek, niet opdagen. Omdat er vervolgens geen vervanger kon worden gevonden, keerde ZSC’62 zonder te spelen huiswaarts.

WIK’57-Yerseke 0-0: Een juiste uitslag in een wedstrijd die omschreven kan worden als een voetbalgevecht. Voor rust kregen de bezoekers wat mogelijkheden, maar was WIK’57 via Rick Bevelander het dichtst bij een treffer. Zijn inzet werd echter van de doellijn gehaald. Na rust kreeg ook Maurice de Vlieger namens de thuisploeg nog een open kans Yerseke was voornamelijk van afstand gevaarlijk. Bij de bezoekers maakte Bart van Steveninck zijn rentree na blessureleed.

Kruiningen-Brouwershaven 1-5: Patrick Berrevoets werd de man van de wedstrijd, want de Brouwse aanvaller maakte vier van de vijf goals. Berrevoets opende de score, maar daarna bracht Jacco van Beek Kruiningen op gelijke hoogte. Uit een vrije trap van Dennis van Grunsven kwamen de bezoekers nog voor rust op een 2-1-voorsprong. In de tweede helft eiste Berrevoets alle aandacht voor zich op. Met een zuivere hattrick tilde hij de stand naar 1-5.

Halsteren-Stavenisse 5-1 (2-1). Erik Goossens 1-0, Sjoerd Bakx 2-0, John Klippel 2-1, Maurice Wils 3-1, Matthew Kramer 4-1, Sjoerd Bakx 5-1.