Wedstrijdverslag SKNWK – SPS (van website SPS)

Hieronder het verslag van de competitiewedstrijd S.K.N.W.K – S.P.S.

S.P.S. bouwt aan zelfvertrouwen tegen koploper!

26 JANUARI 2008 – NIEUWERKERK

Vanmiddag al weer de tweede wedstrijd in 2008 op het programma, uit tegen de ongeslagen koploper SKNWK. Door verschillende oorzaken (werk / ziekte / blessures) kon Rien vanmiddag maar over 11 fitte (waarvan 3 half fitte) spelers beschikken. Dick ging mee van het tweede. Zelfs de wissels (Ramon en Jasper) waren niet geheel fit. Gelukkig kon Martin na ruim 2 jaar afwezigheid vanmiddag ook weer gaan proberen om een balletje te trappen.

Foto 1: Jan Luijks met zijn verzorgingskoffer en -tas.

Foto 2: Martin Quist weer bij de selectie na een lange blessure periode.

De weersomstandigheden waren niet best in Nieuwerkerk. Er stond veel wind schuin over het veld en het veld was dramatisch slecht. Om 14:30uur floot scheidsrechter Heyt voor het begin van de wedstrijd. SKNWK liet al vanaf het begin zien dat het de intentie had om al gauw een doelpunt te maken. Alleen waren de blauw-zwarten veelvuldig slordig in balbezit (mede ook door het barslechte veld). SPS liet zien dat het gretig was en er zat genoeg beleving in de ploeg om zich vanmiddag niet zomaar te laten inpakken. De eerste kans was voor Willem, die vanuit een counter zichzelf goed vrijspeelde en vanaf 20 meter maar net naast het doel schoot. Aan de andere kant was SKNWK dreigend geweest uit wat standaardsituaties, maar verder leverde dat niets op. Na 20 minuten kreeg de thuisploeg een penalty toegewezen na een licht vergrijp van Mark, die zijn directe tegenstander een duw gaf binnen de zestien, waarna scheidsrechter Heyt de bal op de stip legde. De pengel werd beheerst binnengeschoten, 1-0. Na de achterstand gingen we wat makkelijker voetballen en kwamen we er vaker uit dan in de beginfase. De rood-witten lieten zien dat wanneer je durft te voetballen tegen zo een ploeg er best nog wel wat mogelijkheden zijn. Na een half uur werd het wat grimmiger omdat de scheidsrechter een paar keer niet consequent optrad bij overtredingen aan beide kanten. Dit leidde tot frustratie bij beide ploegen dat leidde tot 6 gele kaarten, verdeeld over beide ploegen. Vlak voor rust was SPS nog dicht bij de gelijkmaker toen na een goed afstandsschot van Willem, de keeper de bal los liet en in twee keer pakte. Eigenlijk een indirecte vrije schop, maar de scheidsrechter was in deze fase even de kluts kwijt. We gingen uiteindelijk rusten met een kleine achterstand.

Foto 3: Martin Quist staat klaar voor zijn rentree in het eerste!

Foto 4: Martin Quist maakt zijn rentree, Jan Deij komt naar de kant.

In de tweede helft begon SPS goed. Al na een paar minuten was het raak. Jan veroverde de bal op het middenveld, stuurde Willem diep die vervolgens Hilbert in stelling bracht en oog in oog met de doelman koelbloedig bleef en de bal in de verre hoek schoof, 1-1. Na 10 minuten werd Jan (ziek) gewisseld. Martin maakte na ruim 2 jaar afwezigheid door een enkelblessure, zijn rentree in de hoofdmacht. SKNWK ging nog meer druk uitoefenen en creëerde een aantal goede mogelijkheden, echter redde Peter een aantal keren goed. Twintig minuten voor tijd werd een buitenspeldoelpunt terecht afgekeurd, omdat Niels goed oplette vanaf de zijlijn. Even later werd weer een doelpunt afgekeurd na een vermeende handsbal door de spits van Nieuwerkerk. Aan de andere kant kwam SPS er sporadisch uit, omdat de krachten een eind verspeeld waren en er bijna niet meer onder de druk van de thuisploeg vandaan werd gekomen. Een kwartier voor tijd viel dan ook de tweede treffer, na een goedlopende aanval, 2-1. Even later werd het ook nog 3-1 door een schot in de korte hoek. Na de 3-1 kreeg SPS nog een goede mogelijkheid. Een aanval over rechts werd bij de tweede paal bijna binnengewerkt door Willem en Martin, maar de bal werd te zacht ingeschoten door beiden.

Foto 5: Willem Bevelander zet druk op zijn tegenstander.

Aan het einde v/d wedstrijd kwamen Jasper en Ramon nog in de ploeg voor de moegestreden en licht aangeslagen Leo en Bart. De eindstand werd uiteindelijk 3-1, na een zeer verdienstelijke partij van SPS, waarbij vanmiddag iedereen zijn uiterste best gedaan had. De verdediging stond goed en vooral het middenveld maakte veel vooruitgang o.l.v. Dick en Bart met kort daarachter Danny. Het aanvalsspel tussen Hilbert en Willem lijkt de laatse weken ook beter te gaan lopen, dus voldoende vertrouwen voor de komende weken. De supporters die er altijd weer bij zijn, verdienden vanmiddag zeer zeker ook weer een pluim, voor hun steun aan de rood-witten!!

Foto 6: Martin Quist en Bart Vane zitten er kort op!

Volgende week eerst de selectiedag met de wedstrijd tegen MEVO en de weken daarna krijgt SPS weer een aantal tegenstanders waar zeer zeker de punten tegen gepakt moeten gaan worden.