S.K.N.W.K. 1 pakt de draad weer op

Na het debacle van vorige week (5-0 verlies in het oefenduel tegen W.H.S. 1) kon S.K.N.W.K. 1 dit gisteren gelijk weer even rechtzetten in het thuisduel tegen Yerseke 1. Na de winterstop wil het voetballend nog niet zo lukken met de blauw/zwarten. Gelukkig werden de eerste twee competitiewedstrijden na de winterstop (tegen Yerseke en S.P.S.) wel in winst omgezet, maar het liep allemaal niet zo soepeltjes als voor de winterstop. Gisteren pakten de mannen van trainer/coach Peter Groenewegen de draad weer op en werd middels een klinkende 6-0 zege de 15e competitiewedstrijd ook weer in winst omgezet.

Gelijk vanaf de aftrap was duidelijk dat S.K.N.W.K. het spel weer moest maken en dat Yerseke was gekomen om tegen te houden en middels een counter te proberen gevaarlijk te worden. De thuisploeg was echter veel te sterk, maar o.a. Christian van Vossen en Maarten Padmos wisten het net (nog) niet te vinden.

In de 30e minuut een prima aktie in ‘de 16’ van de zeer sterk acterende Sander Uijl. Zijn direkte tegenstander was veel te onbesuisd en schoffelde Sander neer. Een terechte penalty. Vaste ‘pingelnemer’ Maarten Padmos zette zich achter de bal en schoot via de doelman de 1-0 tegen de blauw/zwarte netten.

Vijf minuten voor het einde van de eerste helft was het routinier Wilco de Valk die een afgeslagen bal van zo’n meter of 20 hard tegen de touwen joeg en de score zodoende verdubbelde.

Ruststand 2-0

Christian van Vossen heeft zojuist gescoord, 3-0

Wesley Goud heeft dit een minuutje later ook gedaan

In de 47e minuut is de wedstrijd eigenlijk dan al gespeeld, want een 4-0 tussenstand is dan bereikt

Gelijk na de thee was het Christian van Vossen die op aangeven van collega-spits Wesley Goud de 3-0 kon aantekenen. Nog geen halve minuut later stond het ook al 4-0. Nu was het Wesley die zelf goed doorging na een misverstand bij Yerseke. Hij scoorde beheerst zijn 16e van dit seizoen. Wat de plannen van Yerseke waren in de tweede helft is niet bekend, maar na deze twee snelle treffers konden die plannen in ieder geval weer terug in de ijskast.

S.K.N.W.K. combineerde naar hartelust en speelde prima verzorgd voetbal zoals ze dat kunnen. Het was dat het vizier niet helemaal op scherp stond en dat de doelman van Yerseke het voorlopig wel genoeg vond, want anders hadden misschien de dubbele cijfers er in gezeten.

Wesley Goud en Léon Goedegebure werden gewisseld voor de A-junioren Martijn Rentier en Lex Folmer. Beiden vielen prima in. Martijn luisterde zijn optreden zelfs op met twee treffers!! Eerst soleerde hij in de zestien langs enkele tegenstanders en schoot beheerst de bal in de verre hoek.

Zijn tweede treffer was na een afgeslagen bal op randje ’16’. Zijn schot verdween door de benen van een tegenstander opnieuw in het Yerseke-doel, 6-0. Smetje was nog wel zijn gele kaart. Na een onschuldig duel kreeg hij van de scheidsrechter van dienst een onnodige gele prent. Aan de andere kant werden ‘ware aanslagen’ op met name Sander Uijl en Wesley Goud niet bestraft, terwijl deze zeker rijp waren voor een gele kaart. Jammer, maar helaas.

S.K.N.W.K. 1 stond weer als een huis, ondanks toch enkele afwezige basisspelers. Gelukkig is de selektie zo breed dat dit goed opgevangen kan worden. Met name Sytze Stins speelde op linksback een zeer solide wedstrijd en wist met zijn snelheid enkele counters van de bezoekers in de kiem te smoren.

Een zeer terechte overwinning die nooit in gevaar is gekomen. Doelman Koen de Jonge kon zelfs met schone knieën de kleedkamer weer opzoeken!! In een mooi voorjaarszonnetje boekten de Nieuwerkerkers zodoende de 15e competitiezege op rij. Met ’45’ op ’15’ gaan ze vanaf dag 1 fier aan kop in de vierde klasse B.

Volgende week wacht in Fijnaart F.S.V. 1. Ook dan zal er weer geconcentreerd gespeeld moeten worden. In het thuisduel wist S.K.N.W.K. met (maar) 2-1 te winnen van deze ploeg. Hierbij kreeg het zelfs de hulp van de tegenstander, want middels een eigen doelpunt werd de 2-1 op het scorebord gezet.

S.K.N.W.K. 1: Koen de Jonge, Martijn Neele, Kees-Jan van Nieuwenhuize, Martin Kiesenberg, Sytze Stins, Maarten Padmos, Léon Goedegebure (Lex Folmer), Wilco de Valk, Sander Uijl, Wesley Goud (Martijn Rentier), Christian van Vossen.