SKNWK weer dichter bij titel na eenvoudige winst

SKNWK weer stap dichter bij titel na eenvoudige winst op Yerseke

door Klaas Verspoor

GOES – In de vierde klasse B wordt het verhaal ééntonig. Met alle goede bedoelingen uit de heenwedstrijd was Yerseke voor de tweede keer niet opgewassen tegen SKNWK, dat in eigen huis met 6-0 won.

Brouwershaven speelde een draak van een wedstrijd en verloor met 2-0 van FSV.

SKNWK-Yerseke 6-0: Yerseke hield een halfuur stand tegen de koploper, die in de 32e minuut na een overtreding op Sander Uijl een strafschop kreeg. Maarten Padmos scoorde vanaf de stip. Wilco de Valk maakte er voor rust, op aangeven van Uijl, al 2-0 van. Yerseke begon niet scherp aan de tweede helft, want binnen vier minuten na het begin stond het 4-0. Uit een voorzet van De Valk scoorde Christian van Vossen, na een dekkingsfout bij Yerseke, de 3-0 en Wesley Goud profiteerde daarna eveneens van een fout in de defensie van Yerseke. De ingevallen A-junior Martijn Rentier tilde de stand met twee treffers naar 6-0.

Brouwershaven-FSV 0-2: Het spel van de thuisploeg was niet om aan te zien en daardoor was de zege van FSV meer dan verdiend te noemen. Brouwerhaven was geen schim van de ploeg die in de vorige competitieronde nog met 5-1 van Kruiningen won. Namens de Brabanders scoorde Edward de Rooij in de eerste helft met een kopbal de 0-1. Met een schot uit de tweede lijn besliste Wiebe de Kok na de hervatting het duel. Voor de tweede keer van het seizoen kwam Brouwershaven op eigen veld niet tot scoren.

Chrislandia-Stavenisse 2-5: Chrislandia kwam via Dennis van de Boogaart op 1-0, maar door goals van Kees van Putte en Marco Oostdijk werd het 1-2. Marco Polak scoorde 2-2. Daarna maakte Sander Smits er 2-3 van. Na de rust scoorden Eduard de Rijke en Marc Tak nog voor de bezoekers.

Smerdiek-Waarde 2-0: Voor rust hielp Bart Stoutjesdijk Smerdiek met twee treffers aan een 2-0-voorsprong. Daarna verzuimde de thuisploeg verder afstand te nemen. Na rust waren de meeste kansen voor Waarde.

Vrederust-SPS 1-1: Vrederust was voor rust de betere ploeg en SPS kwam op het eind van het duel sterk opzetten. Tien minuten na rust hielp Bart Quik Vrederust aan een 1-0-voorsprong en lange tijd leek SPS af te stevenen op de achtste seizoensnederlaag. Twee minuten in blessuretijd pakte de Thoolse ploeg alsnog een punt. Met een schitterend afstandschot zorgde Dick Uijl voor de 1-1.

Kruiningen-Halsteren 0-1: In een gelijkopgaande strijd trok de gelukkigste ploeg aan het langste eind. Na een doelpuntloze eerste helft kwam Halsteren een kwartier voor tijd via Erik Goossens aan de enige treffer van de middag. De paar kansen die Kruiningen kreeg leverden daarna niet de gewenste goal op.