ZSC TWEE wint simpel van SKNWK

Zaterdag speelde ZSC Twee uit tegen het normaal altijd lastige SKNWK! Dit maal had ZSC echter geen probleem in Nieuwerkerk, want na 45 minuten te hebben gevoetbald was het duel beslist! De tweede helft was er 1 om erg snel te vergeten, maar goed, de punten zijn weer binnen en met 7 treffers hebben we het toch goed gedaan. Eindelijk weer eens eenvoudig gewonnen van de heren in het blauw-zwart! En door deze winst blijven we meedoen voor de blinkende schaal.

Het was om 12.00 uur nog maar de vraag of we wel met 11 spelers zouden kunnen beginnen, want we zochten de kleedkamer op met maar 8 man! Al snel bleek dat we toch compleet aan konden treden toen langzaam de overige 4 spelers binnen druppelden. Onder een heerlijke blauwe lucht met het zonnetje aan de hemel begonnen we goed aan het duel. Vanaf de eerste minuut namen we het initiatief en de eerste kansen volgde dan ook al snel. Ook SKNWK had wat kleine kansjes, maar het bleef toch vrij lang 0-0. Tot de 20ste minuut, want toen was het John v/d Have die “verwoestend” uithaalde. De bal ging door de benen van de doelman en rolde net hard genoeg om via de paal over de doellijn te hobbelen.

Na die 0-1 volgde de ene aanval na de andere op het doel van SKNWK. En dat leverde ook mooie doelpunten op! In de 30ste minuut zette John v/d Have ZSC op een 0-2. Opnieuw zag de keeper er van SKNWK niet goed uit bij een vrije trap en zo kwam ZSC wel simpel aan haar tweede treffer.

Een minuutje later was het weer raak. Martin peerde de bal in het doel, nadat hij zelf goed doorging. 0-3 na een goed half uurtje. En er volgden er nog meer, want na 37 minuten was het 0-4. Een aanval uit het boekje werd bij de eerste paal binnen getikt door opnieuw John v/d Have, na een prima voorzet van Joost. En het werd de eerste helft nog erger voor de heren uit Nieuwerkerk, want ZSC wist nog twee maal te scoren. Eerst was het Joost die de 0-5 maakte en de ruststand werd bepaald door Arjan “gezichtsbescherming” Punt. Met een zeer riante voorsprong van 0-6 gingen we aan de thee.

En na de thee een compleet ander ZSC binnen de lijnen! Ja, wel dezelfde spelers, maar nu met een dramatisch slecht nivo. Alles werd simpel verspeeld en de ene klungelige actie na de andere volgde. SKNWK kon daar van profiteren en het kreeg voldoende kansen. Gelukkig had Eric een goede dag en wist zijn doel (tot dusver) schoon te houden. ZSC kwam er nog wel eens gevaarlijk uit, maar 4 (van ZSC) tegen 2 (van SKNWK) blijkt erg lastig uit te spelen zijn, want keer op keer werd de bal in de voeten geschoven van 1 van de twee blauw-zwarte verdedigers!

John v/d Have vondt het op den duur wel welletjes en nam het vlaggenstokje over van Jacco. Na die wissel kon ZSC weer wat positiewisselingen doen en zo kwam er weer ietsjes meer voetbal in het spelletje van de heren uit Scharendijke. Uiteindelijk kon er dan toch nog een doelpuntje bijgeschreven worden voor ZSC. Joost maakte zijn tweede van de middag en zorgde voor een 0-7 voorsprong.

De eretreffer werd uiteindelijk toch nog gemaakt door SKNWK. Arjan bewees zijn keeperskwaliteiten binnen de zestienmeter en de bal ging op de stip. Zelf (en ook Cees overigens) was hij er heilig van overtuigd dat het gezichtsbescherming was, maar je neus zit toch echt geen centimer of 30 boven je hoofd volgens mij! Een pingel dus voor SKNWK en wie anders als Wim wist zijn goaltje zo weer te scoren tegen ZSC.

Na 90 minuutjes vondt Hans het genoeg en floot voor het einde. De drie punten gingen mee naar Scharendijke en zo blijven we op 2 puntjes afstand van Bru.

SKNWK 3 – ZSC’62 2 1-7 (0-6)
doelp: John 3x, Joost 2x, Martin en Arjan

Opstelling: Eric Smits, Jacco Heijboer (46ste, Johan van Kuijck), Jeroen Botty (75ste, Peter Louwerse), Michiel v/d Hoek, Nico Hillebrand, Nils Dogger, Joost Weeda, Edgar Louwerse, Arjan Punt, Martin Kiezenberg en John v/d Have