SKNWK is nog één zege verwijderd van kampioenschap

door Klaas Verspoor

GOES – ZSC’62 kan door een 4-0-zege op Stavenisse de periodetitel bijna niet meer ontgaan.

In het restant van het duel tussen FSV en ZSC’62 (tussenstand 2-2) moet de ploeg uit Fijnaart op tweede paasdag in elf minuten drie keer scoren om ZSC’62 van winst in de tweede periode af te houden. SKNWK won moeizaam bij Vrederust en kan volgende week, uit bij Kruiningen, kampioen worden van de vierde klasse B.

Vrederust-SKNWK 0-2: SKNWK maakte tegen het verdedigend ingestelde Vrederust de wedstrijd, maar moest lang wachten op de eerste goal. De aanstaande kampioen had daarbij zelfs de hulp nodig van Vrederust-speler Wouter Gunst, die een voorzet van Wilco de Valk in eigen doel werkte. Vijf minuten later volleerde Wesley Goud uit een corner van Maarten Padmos zijn ploeg naar de 0-2.

ZSC’62-Stavenisse 4-0: De overwinning was verdiend, maar in de ogen van Stavenisse-trainer Rien Smits wel geflatteerd. Kort voor rust zorgde Arjan Smalheer op aangeven van Jos Erades voor 1-0. Uit een voorzet van René Coomans schoot Stavenisse-speler Jos van der Jagt na rust de bal in eigen doel.

Stavenisse kreeg wat kansen maar liep daarna toch tegen de 3-0 van Arjan Smalheer op. Yoeri Vogelzang scoorde uit een prima ZSC-aanval daarna nog de 4-0.

FSV-Smerdiek 4-1 (1-1). Stefan Lindhout 0-1, Johan Netten 1-1, Wiebe de Kok 2-1, Edward de Rooij 3-1, Raymond Lingen 4-1.

SPS-Chrislandia 2-0 (2-0). Willem Bevelander 1-0, Willem Bevelander 2-0.

Waarde-Kruiningen 0-1 (0-0). Arno van de Berge 0-1.

Yerseke-Halsteren 2-2 (1-1). Sjoerd Bakx 0-1, Arco van Dixhoorn 1-1, Bart van Steveninck 2-1, Alwin de Nijs 2-2.