S.K.N.W.K. 1 na één jaar weer terug in de 3e klas

Vorig seizoen degradeerde S.K.N.W.K. 1 zeer onnodig naar de 4e klasse. Met een nieuwe trainer aan het roer, Peter Groenewegen, hij kwam over van Wolphaartsdijk, moest het verloren gegane terrein z.s.m. worden goed gemaakt.

Naast de degradatie uit de derde klasse vertrokken ook nog eens Gert-Jan Tierie (Goes) en Léon de Bruine (D.F.S.). Doelman Léon Quik besloot een stapje lager te gaan spelen bij het 4e elftal van S.K.N.W.K. Hier tegenover stond de (terug)komst van vijf nieuwe spelers. Wilco de Valk (Hoek), Sander Uijl (Dreischor) en een drietal van Zierikzee, Martin Kiesenberg, Wesley Goud en Erwin Nelissen. Samen met de mensen die bleven bij S.K.N.W.K. moesten ze het dus dit seizoen gaan waarmaken.

Na een prima voorbereiding werd S.K.N.W.K. gelijk getipt als titelkandidaat. Dan is het dus aan hen om dit waar te maken. Dit lukte, en hoe?

Met 20 wedstrijden en evenzoveel overwinningen in de competitie kon gisteren de champagne ontkurkt worden. De nummer twee volgt inmiddels op 24 punten!! In en tegen Kruiningen werd na een prima eerste helft en een iets minder 2e helft een simpele en terechte 0-4 overwinning geboekt. S.K.N.W.K. is dus kampioen en terug in de 3e klasse!!

De Nieuwerkerkers startten prima in Kruiningen. Mede door de prima spelopvatting van de thuisploeg, zij probeerden echt te voetballen, kregen de blauw/zwarten veel ruimte. Hiervan kon al snel gebruik worden gemaakt. Na een prima pass van Erwin Nelissen was Léon Goedegebure de aangever op spits Wesley Goud. Hij schoot beheerst de 0-1 tegen de touwen.

Na goed doorgaan van voorstopper Martin Kiesenberg kon hij zelf de 0-2 binnenwerken. Eigenlijk was de wedstrijd toen al gespeeld. Opnieuw Kiesenberg, maar nu als aangever, was belangrijk voor S.K.N.W.K. Zijn assist werd door Wesley Goud binnen gekopt, 0-3. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee een slordiger S.K.N.W.K. Net als voor de rust bleven vele kansen onbenut. Alleen invaller Christian van Vossen was op aangeven van eveneens invaller Sander Uijl trefzeker, 0-4. Hiermee is misschien ook gelijk de kracht van S.K.N.W.K. verklaard. Een goede en brede selektie, zeker voor 4e klas niveau, zorgde ervoor dat binnen één seizoen het verloren gegane terrein kon worden teruggepakt.

Na het laatste fluitsignaal kon de champagne ontkurkt worden. Na de ontvangst van de bloemen namens het bestuur van S.K.N.W.K. kreeg aanvoerder Martijn Neele uit handen van K.N.V.B.-afgevaardigde Frans Dudok de kampioensschaal uitgereikt. Het feest kon nu echt losbarsten.

Na nog een tussenstop bij de studio van radio Schouwen-Duiveland kon in de kantine van S.K.N.W.K. het feest beginnen. Het was een super feest evenals het seizoen tot nu toe. Nu met z’n allen zorgen dat alle 26 wedstrijden (nog 6 dus) in winst kunnen worden omgezet.

Dank namens de eerste selektie aan alle vrijwilligers, invallers, supporters, wasmannen, wasvrouwen, bestuur e.v.a. voor dit tot nu toe al prachtige seizoen.

Derde klasse, here we come!

S.K.N.W.K.: Léon Quik, Martijn Neele, Maarten Padmos, Martin Kiesenberg, Robbert v/d Zande, Erwin Nelissen (Sytze Stins), Léon Goedegebure, Wilco de Valk, Emiel Kuijten, Wesley Goud (Christian van Vossen), Ronald van Vossen (Sander Uijl).