Spanning neemt toe in slotfase voetbalseizoen

Zierikzee – De slotfase van de voetbalcompetitie breekt aan en voor een groot aantal voetbalploegen beloven het spannende weken te worden. Met nog drie, respectievelijk twee wedstrijden voor de boeg lijkt zowel DFS als Duiveland een kampioensfeest niet meer te kunnen ontgaan. Duiveland kan bij een overwinning in de uitwedstrijd tegen WHS, volgende week zaterdag 19 april, een feestje gaan vieren. Hoewel er van onderschatting geen sprake zal zijn, is WHS nu net de ploeg waartegen de veelscorende Oosterlandse formatie met 10-1 overwinning de grootste zege van het seizoen boekte.

Ook DFS lijkt de titel in een uitwedstrijd te gaan veroveren. Als concurrent Noormannen geen fout maakt, kan de ploeg uit Burgh-Haamstede -ook op 19 april- in de uitwedstrijd bij Wolfaartsdijk de titel in de wacht slepen. Met de titel van SKNWK daarbij opgeteld zou Schouwen-Duiveland daarmee op een fraai aantal van drie titels komen, iets wat sinds de herindeling in 1996 niet meer is voorgekomen.

Daarnaast maken nog eens vier ploegen kans om via de nacompetitie promotie af te dwingen. Bruse Boys, Zierikzee, ZSC, en sinds afgelopen week ook Renesse. De ploeg van trainer Leon Bakker won het restant van het gestaakte duel met Lewedorpse Boys met 2-3 en daarmee ook meteen de tweede periode. “Daar kon ik alleen nog maar op hopen,” zegt Bakker. “We moesten nog een dik halfuur spelen met een 2-2 stand op het bord. We wisten dat we bij een overwinning de periode hadden en daarom werd het een spannende pot. Lewedorpse Boys kreeg een paar flinke kansen, maar daarna had ik een gelukkige hand met wisselen.” Bakker zette Ferry Ebbers in het veld en zag zijn wisselspeler even later de winnende scoren. “Onze doelstelling was om in het linkerrijtje te eindigen, dus wat dat betreft is een periode echt een prima resultaat. Het doel voor de rest van het seizoen is zo hoog mogelijk te eindigen op de ranglijst -Renesse staat nu op een vijfde plaats- en daarna kijken wat de nacompetitie brengt. Al moet ik wel zeggen dat we het bij een eventuele promotie, gezien onze krappe selectie, moeilijk zullen krijgen. Het verschil tussen de vierde en vijfde klasse is behoorlijk groot.”

Naast de vier ploegen die zich al verzekerd hebben van de nacompetitie maakt ook Brouwershaven nog een kleine kans op een verlenging van het seizoen. De ploeg van trainer Kees Verwest jaagt op de vierde plaats en in het geval die positie gehaald wordt neemt het de periodetitel over van kampioen SKNWK. Brouwershaven moet dan wel zelf haar laatste twee duels tegen Stavenisse en Waarde winnend afsluiten en dan nog is de ploeg afhankelijk van de resultaten van FSV en Yerseke, de andere twee kandidaten voor de vierde stek.

Voor de overige teams staan alleen de eer en een zo hoog mogelijke positie op de ranglijst nog op het spel. Wel staan er nog enkele fraaie derby’s op het programma, SKNWK-ZSC, Dreischor-Ouwerkerk, Dreischor-Renesse en Ouwerkerk-Zonnemaire. Opvallend is verder nog dat het opnieuw mogelijk is dat WIK’57 het seizoen als nummer tien afsluit. Dat deed de ploeg de afgelopen vijf seizoenen ook al.

imponerende cijfers

SKNWK, de ploeg die vier weken geleden al kampioen werd, is bezig aan een voortreffelijk seizoen. Met nog drie wedstrijden voor de boeg- ZSC, Chrislandia en Halsteren- heeft de ploeg tot nu toe louter zeges geboekt. Afgelopen zaterdag werd de 23ste zege van het seizoen geboekt: 0-1 tegen Smerdiek. Er is in heel Nederland nog maar een ploeg die dat kunststukje evenaart, namelijk Glanerbrug in zondagklasse 5B van het district Oost. De Nieuwerkerkse ploeg kreeg verder nog maar acht tegentreffers. Slechts drie ploegen in Nederland blijven onder dit aantal. Het aantal van 105 gescoorde doelpunten wordt landelijk ook maar door slechts twee ploegen overtroffen. De meeste SKNWK-treffers vielen in het met 10-0 gewonnen duel tegen Waarde.