SKNWK op weg naar 1000 min. zonder tegendoelpunt

SKNWK op weg naar duizend minuten zonder tegendoelpunt

door Klaas Verspoor

NIEUWERKERK – Evenals in de eerste ontmoeting tussen SKNWK en ZSC’62 hield de ploeg uit Scharendijke een onbehaaglijk gevoel over aan de derby.

SKNWK won met 1-0 en is daardoor al ruim tien duels zonder tegentreffer.

SPS-speler Hilbert van Akkeren was op 26 januari 2008 de laatste speler die SKNWK een tegengoal bezorgde. Daarna hield SKNWK tien duels op rij de nul waardoor de kampioen van de vierde klasse B al 943 minuten zonder tegentreffer is. “Voor mij is het niet zomaar de competitie uitspelen. Ik wil heel graag die laatste twee wedstrijden ook winnen”, reageerde Peter Groenewegen.

Volgens de trainer blijft de huidige spelersgroep van SKNWK voor komend seizoen intact: “En er zijn her en der nog wel wat contacten met spelers.” Waar SKNWK de blik naast die op de recordjacht (al 24 zeges op rij) ook al op het volgende seizoen richt, valt er voor ZSC’62 dit seizoen nog wat te halen. De ploeg van trainer Cees van Dijk maakt in de nacompetitie nog kans op de derde klasse. Vraag is alleen met welke spelergroep ZSC’62 eventueel een stapje hoger gaat spelen.

Naast Arjan en Stefan Smalheer (vertrek naar Kloetinge 2 en Zierikzee) is ook Pascal Stoutjesdijk komend seizoen niet meer van de partij. Hij verhuist naar Rotterdam. Kasimier Snoek, die zo goed als zeker trainer wordt van Zierikzee 2, blijft op zaterdag wel bij ZSC’62 voetballen. Werner Klaassen plakt er, volgens elftalleider Sander Vaane, alleen nog een seizoen aan vast als ZSC’62 in de vierde klasse blijft.

De derby begon ruim een halfuur later dan gepland. Scheidsrechter Van Kan werd omgetrommeld toen bleek dat de aangestelde arbiter niet kwam. ZSC’62 begon sterk en had de pech dat een vrije trap van Martin van der Schee via de onderkant van de lat het veld terug insprong. Zeker voor rust speelde SKNWK kampioen-onwaardig. Via Ronald van Vossen en Sytze Stins was SKNWK tot de 35e minuut slechts twee keer gevaarlijk. “Wij speelden de eerste helft heel goed”, vond Van Dijk.

In een duel met Wilco de Valk brak Barry Dorreman echter zijn neus en dat was letterlijk en figuurlijk een breekpunt in de wedstrijd. Van Dijk: “Toen Barry wegviel, werd het minder bij ons. Maar ik moet de ploeg een compliment maken voor de speelwijze.”

In de 68e minuut werd het duel beslist. De voor Wesley Goud ingevallen Christian van Vossen werd door Wilco de Valk de diepte ingestuurd. Alleen voor doelman Stefan Smalheer rondde Van Vossen sterk af.

In de slotfase was een andere invaller, Yuri Vogelzang, namens ZSC’62 tot twee keer toe dicht bij de 1-1. “Er had meer ingezeten voor ons. Wij moeten ons nu zo optimaal mogelijk voorbereiden op de nacompetitie”, besloot Van Dijk.

SKNWK-ZSC’62 1-0 (0-0). 68. Christian van Vossen 1-0. Scheidsrechter: A.H. van Kan (Kerkwerve). Gele kaart: Martin Kiesenberg (SKNWK), Rini Hart, Jos Kristelijn en Arjan Smalheer (allen ZSC’62). Aantal toeschouwers: 145.