Opnieuw moeizame winst S.K.N.W.K. 1

Afgelopen zaterdag stond op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk de derby op het programma tussen S.K.N.W.K. 1 en Z.S.C. ’62 1. Voor de blauw/zwarten de 24e competitiewedstrijd van dit seizoen. Evenals vorige week werd er door S.K.N.W.K. 1 een benauwde 1-0 zege geboekt. De ingevallen Christian van Vossen werd matchwinner. S.K.N.W.K. houdt zodoende zicht op een unieke serie, want na 24 wedstrijden is er nog steeds geen enkel punt verspeeld.

De voorbereiding op deze derby was al niet zoals we gewend zijn. Omdat de scheidsrechter van dienst niet kwam opdagen, moest het bestuur van S.K.N.W.K. snel op zoek naar een vervanger. Die werd gevonden in dhr. van Kan uit Kerkwerve. De wedstrijd begon hierdoor wel ruim een half uur later.


Een vrije trap van Z.S.C. ’62 beland boven doelman Léon Quik van S.K.N.W.K. op de lat

S.K.N.W.K. was, net als overigens in het heenduel, niet gelijk bij de les. Slordig in de passing en veel te veel ruimte geven aan de tegenstander, gaf Z.S.C. ’62 het gevoel dat er wat te halen viel in Nieuwerkerk. S.K.N.W.K. kwam dan ook goed weg toen in de 12e minuut een bal onderkant lat terug het veld in kwam.

De thuisploeg kon weinig potten breken. De beste kans was voor verdediger Sytze Stins die een schot van hem ternauwernood door doelman Smalheer van Z.S.C. ’62 buiten het doel zag worden getikt. Beide teams gingen dan ook met ‘de brilstand’ naar de kleedkamers.


Sytze Stins (5) ziet dat zijn schot door de doelman van Z.S.C. ’62 wordt gered

In de 2e helft probeerde de thuisploeg de druk iets op te voeren. Dit lukte in ieder geval beter dan tijdens het eerste helft. S.K.N.W.K. was nu wel de betere ploeg en Z.S.C. probeerde er middels de counter snel uit te komen.

Toch was een invaller nodig om de score te openen. Wesley Goud was niet helemaal fit meer en hij werd vervangen door Christian van Vossen. Van Vossen stond koud in het veld, toen de van een blessure teruggekeerde Wilco de Valk hem middels een uitstekende pass weg stuurde. Van Vossen bedacht zich geen moment en schoot hard de 1-0 tegen de touwen.


Christian van Vossen zorgde er met zijn treffer voor dat S.K.N.W.K. 1 deze competitie nog geen punt heeft verspeeld

Even later een prima aktie over de rechterkant van S.K.N.W.K. De voorzet kwam iets achter Christian van Vossen, maar deze had iets moois in petto. Een mooie omhaal, helaas niet doeltreffend.

Z.S.C. kreeg middels een scrimmage voor het doel ook nog een mogelijkheid, maar deze strandde op één van de S.K.N.W.K.-verdedigers.


Martin v/d Schee (10) van Z.S.C. probeert een pass te versturen. Maarten Padmos (rechts) probeert dit te verhinderen

S.K.N.W.K. hield ook dit duel stand. Het ene na het andere record sneuvelt. Inmiddels dus al 24 wedstrijden achter elkaar gewonnen. Al ruim 100 doelpunten voor en slechts 8 tegen. En de laatste 10 wedstrijden heeft S.K.N.W.K. geen tegentreffer hoeven incasseren.

Nog twee wedstrijden staan op het programma. As. zaterdag, 19 april, is op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk Chrislandia 1 de tegenstander. Aanvang is 14:30 uur. Volgende week de afsluiting van deze competitie. Dan moeten de blauw/zwarten uit naar Halsteren.

S.K.N.W.K.; Léon Quik, Martijn Neele, Kees-Jan van Nieuwenhuize, Martin Kiesenberg, Sytze Stins (Robbert v/d Zande), Erwin Nelissen, Emiel Kuijten, Maarten Padmos (Léon Goedegebure), Wilco de Valk, Wesley Goud (Christian van Vossen) en Ronald van Vossen.