Mooie Schouwse inbreng bij winst Zeeuws elftal

Sparta antwoordde heel snel door een treffer van oud-Ajacied Nourdin Boukhari. Dezelfde speler zette Sparta na achttien minuten dankzij een makkelijk door scheidsrechter Dick Jol gegeven strafschop op 1-2. Na de voorsprong drong de eredivisieploeg niet echt aan en kwam het Zeeuws elftal wat beter in de wedstrijd. En dankzij Hage kwam het team zelfs goed in de wedstrijd. De Zierikzeeenaar nam de bal na een pass van Pinas ter hoogte van de achterlijn aan. In eerste instantie wilde hij meteen op de goal van doelman Cor Varkevisser schieten, maar bedacht zich. Met wat kapbewegingen stuurde hij twee verdedigers het bos om vervolgens Varkevisser te verschalken met een bal door de benen: 2-2.
Omdat Hage net als Verwest komende zondag met Zierikzee in de nacompetitie moet aantreden, mochten ze maar een helft spelen. Ook Schilperoort en Zwager werden tijdens de pauze gewisseld. Was het dan over met de Schouwse inbreng? Nee, want Hoek-goalie Joan van Belzen maakte plaats voor de Zierikzeese doelman van Kloetinge, Jaco van der Schee. De keeper liet tegen Sparta meerdere malen zien dat hij in de Zuid-Bevelandse plaats de onbetwiste nummer een is en misschien nog wel meer in zijn mars heeft. Met enkele fraaie reddingen behoedde hij het Zeeuws elftal ervoor dat Sparta terug in de wedstrijd kon komen. Slechts op de inzet van Erik Falkenburg, diep in de tweede helft bij een 4-2-voorsprong, bleef Van der Schee het antwoord schuldig.

Zeeuws elftal-Sparta 4-3 (2-2) – 6. Regilio Pinas 1-0, 8. Nourdin Boukhari 1-1, 18. Nourdin Boukhari 1-2 (penalty), 25. Mathijs Hage 2-2, 46. Peter de Jong 3-2 (penalty) 4-2, 56. Ferry Alfons 4-2 (penalty), 86. Erik Falkenburg 4-3. Scheidsrechter: Dick Jol, grensrechters: Jacob van den Berge en Jan Pleune, toeschouwers: 625.