SKNWK is het scoren niet verleerd

door Klaas Verspoor

ZIERIKZEE – De voetballers van SKNWK openden de oefencampagne zaterdag met winst op De Jonge Spartaan.

Streekgenoten Mevo en Brouwershaven startten met verlies. WIK’57 hield ZSC’62 op 1-1 en Renesse speelde met dezelfde cijfers gelijk bij MZVC. Bruse Boys won riant van YVV De Zwervers: 4-0.

Bruse Boys-YVV de Zwervers 4-0: Bruse Boys gaf voor rust weinig weg tegen de Rotterdamse zaterdag-derdeklasser, maar benutte zelf slechts één van de vele kansen.

Na de 1-0-ruststand (doelpunt Mats Willemse) zag trainer Edwin Kriens dat zijn ploeg effectiever met de kansen omging maar verdedigend wel vaker steekjes liet vallen. Door goals van Thomas Groeneveld en twee keer Mats Willemse won tweedeklasser Bruse Boys met 4-0.

WIK’57-ZSC’62 1-1: WIK-trainer Patrick de Broekert toonde zich tevreden met het verloop van het eerste oefenduel van zijn ploeg. ZSC’62 voetbalde makkelijker, maar kreeg weinig kansen. Bij de eerste mogelijkheid zorgde Lennart den Boer na een dieptepass van Marco Ganzeman voor 1-0.

Na rust scoorde Edgar Louwerse na een individuele actie de gelijkmaker. Daarna kregen beide ploegen nog wat kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Brouwershaven-Wemeldinge 3-4: Kees Verwest zag zijn ploeg vijftig minuten goed voetballen. Jaouad Fertoute gaf al na drie minuten zijn visitekaartjes af door 1-0 te scoren en Patrick Berrevoets maakte daarna 2-0. Via Pieter Bolle werd het 2-1 en op aangeven van Fertoute tekende Clement van Splunder voor 3-1.

Na rust verzwakte Brouwershaven door een aantal wissels. Wemeldinge profiteerde en was via Pieter Bolle nog drie keer succesvol.

De Jonge Spartaan-SKNWK 2-4: SKNWK speelde zeker voor rust sterk. Wilco de Valk zorgde met een schot voor 0-1, Richard Bevelander kopte uit een voorzet van Sytze Stins raak en Erwin Nelissen scoorde uit een vrije trap.

Emiel Kuijten scoorde na rust 0-4 en daarna scoorde de thuisploeg via Van der Spaan tegen. Johan Vroegindeweij (ex-Bruse Boys) bepaalde de eindstand op 2-4.

Mevo-SNS 3-7: Mevo kwam door treffers van Thomas Vos en Jeroen Volkeri op 2-0, waarna vierdeklasser SNS via Leen Vroegindeweij nog voor rust op 2-1 kwam.

Na rust was SNS sterker en scoorde er lustig op los. Arjan van Gurp (2x), Martin Huizer, Robert Melaard en Dennie van Druningen (2x) tilden de stand naar 2-7, waarna Jeroen Volkeri met een kopbal uit een corner voor de derde Mevo-treffer zorgde.

MZVC-Renesse 1-1: Renesse was voor rust de betere ploeg, maar drukte dat niet in goals uit. In de tweede helft was de thuisploeg de bovenliggende partij.

MZVC kwam door een goal van Joran Rijkse aan de leiding. Sven Verseput zorgde er daarna voor dat Renesse de eerste oefenwedstrijd met een 1-1-gelijkspel afsloot.