4 tegen 4, zo begint het

Sinds 2000 kunnen zogeheten mini-pupillen meedoen aan de KNVB-competitie. Een speelse voetbalvorm, waarbij de nadruk ligt op plezier en leren voetballen.

Voetballende kinderen vormen de basis van het Nederlandse voetbal. Als zij goed leren voetballen beleven zij daaraan tot in lengte van dagen plezier. Als ze blijven voetballen halen ze misschien ooit de top. Maar die is voor een jongen of meisje van vijf jaar nog heel ver weg.

Voor verenigingen zijn de basisprincipes van 4 tegen 4 samengevat in een kleine, maar handige brochure. Daarin staat waarom 4 tegen 4 zo belangrijk is. Ook de richtlijnen en spelregels zijn vermeld. Altijd makkelijk voor iemand die net komt kijken als wedstrijdsecretaris, trainer of leider.

Tips voor ouders
Ooit wel eens een beginnende voetballer radeloos om zich heen zien kijken? Hoe zou het voelen als van drie kanten goedbedoelde, maar totaal verschillende tips worden geroepen?. De radeloosheid van een pupil kan eenvoudig plaatsmaken voor spelvreugde als niet te veel mensen zich met een wedstrijd bemoeien. Eén of twee coaches per team is meer dan genoeg.

Nuttige tips voor toeschouwers zijn daarbij handig. Eigenlijk zou iedere bondscoach in de dop deze tips even moeten lezen voordat hij of zij naar een wedstrijdje gaat kijken…

brochure4x4_MINIPUPILLEN4.pdf