S.K.N.W.K. 1 en D.F.S. 1 keurig in evenwicht

De 3e competitiewedstrijd in de 3e klasse A voor de blauw/zwarten uit Nieuwerkerk was de derby op sportpark ‘Het Springer’ tegen D.F.S. 1 uit Burgh-Haamstede. Twee ploegen die vorig seizoen kampioen werden in de 4e klasse en het zodoende dus dit seizoen een klasje hoger ‘mogen doen’. Na twee competitieronden trouwens een duel tussen medekoploper D.F.S. 1 (6 punten) en de gedeeld nummer 2 S.K.N.W.K. (4 punten). Op een mooie grasmat en een lekker najaars-zonnetje ontspon zich een boeiend duel, met helaas voor S.K.N.W.K. aan het eind een (terechte) anti-climax.

Vanaf de aftrap was het D.F.S. dat het spel dicteerde en S.K.N.W.K. terugdrong. Al snel een hele goede kans voor de gasten, maar gelukkig voor alles dat S.K.N.W.K. was, ging de bal er niet in. S.K.N.W.K. was in de counter heel scherp. Eerst was het Nelissen die een prima mogelijkheid iets te mooi wilde afmaken, waardoor D.F.S.-doelman Leander Rouw reddend kon optreden. Echter enkele minuten later moest hij toch capituleren. Opnieuw was het Nelissen die goed doorging. Wesley Goud liep goed mee en deed Rouw twijfelen. Hierdoor kon Nelissen in de korte hoek binnenschuiven, 1-0.

D.F.S. had wel een optisch veldoverwicht, maar kon niet echt gevaarlijk worden in de eerste helft. Het was dat Goud, hij ging alleen op de doelman af, en Emiel Kuijten niet doelgericht waren, anders had voor de rust het duel al beslist kunnen en moeten zijn.

Na de rust ging D.F.S. nog meer drukken. Een tegentreffer kan dan ook eigenlijk niet uitblijven. Het was ‘good-old’ Anco v/d Linde die de trekker deed overhalen. Eerst belandde zijn bal op de paal, maar de rebound kon hij toch tegen de touwen werken, 1-1.

Vreugde bij S.K.N.W.K. na de 2-1 voorsprong via Wesley Goud

Het was en bleef een boeiend duel. Een corner voor de thuisploeg zorgde voor een hernieuwde voorsprong voor S.K.N.W.K. Aanvoerder Martijn Neele ging wat ‘oorlog voeren’ voor doelman Rouw van D.F.S. Deze kon zodoende niet goed bij de bal. Het was spits Wesley Goud die in de scrimmage het scherpst was en de 2-1 binnenschoot.

Twee goede kopkansen voor D.F.S., één van Ex-S.K.N.W.K.-er Léon de Bruine belandde zelfs op de lat, wilden er niet in. Het leek dus dat de thuisploeg het gelukkigst was en de 3 punten op Nieuwerkerk kon houden. Tot ver in blessuretijd nog een vrije trap voor D.F.S. helaas voor S.K.N.W.K. toch nog in het doel belandde.

De bal werd er ingepompt en het was opnieuw v/d Linde die doelman Koen de Jonge van S.K.N.W.K. het nakijken gaf, 2-2. Hierna nog een prima aanval van D.F.S. over de rechterflank van S.K.N.W.K., maar de voorzet was net achter de man. Hierdoor bleef het 2-2.

De terechte eindstand van dit boeiende duel

Teleurstelling bij S.K.N.W.K., die zo’n 5 minuten in blessuretijd bij een 2-1 stand nooit meer de gelijkmaker mogen laten binnenvallen. Overigens was deze wel terecht, gezien het spelbeeld!

Zodoende blijven beide ploegen aan de kop van de 3e klasse. Alleen FC Dauwendaele voert deze nu alleen aan met ‘9 op 9’. Volgende week wacht voor S.K.N.W.K. aan de andere kant van de Zeelandbrug, Colijnsplaatse Boys.

S.K.N.W.K.; Koen de Jonge, Martijn Neele, Sytze Stins, Frank Boere, Martin Huisman, Wilco de Valk, Emiel Kuijten, Sander Uijl (Martijn Rentier), Erwin Nelissen, Wesley Goud en Richard Bevelander (Léon Goedegebure).