Van der Linde redt punt voor DFS

NIEUWERKERK – Dat zowel SKNWK als DFS een punt overhield aan de onderlinge ontmoeting, daar konden beide partijen uietindelijk wel mee leven. ,,Maar ik steel toch liever een punt dan dit”, baalde SKNWK-trainer Peter Groenewegen van het moment in de 94e minuut toen Anco van der Linde de 2-2-eindstand op het bord zette. De derby was op papier, de nummers twee en drie van de derde klasse A troffen elkaar, vooraf al interessant en op het veld was het niet anders.

DFS opende sterk maar liep na de prima openingsfase telkens in het tactische mes van SKNWK. Uitblinker Wilco de Valk stond keer op keer op de juiste plaats om met vlijmscherpe passes het linker verdedigingsblok van DFS in de eerste helft handenvol werk te geven. ,,René van der Linde was daar telkens weg. Na rust ging dat wat beter. We hadden een tactisch driehoekje om Wilco in te sluiten, maar hij kreeg te veel ruimte. Achteraf gezien is 2-2 een juiste uitslag”, oordeelde DFS-trainer Nico Schoute. Dat SKNWK bij rust slechts met 1-0 leidde, Erwin Nelissen scoorde in de elfde minuut na een pass van De Valk op beheerste wijze, brak de thuisploeg in het vervolg van het duel op. ,,Wij moeten het voor rust beslissen”, vond Groenewegen. Via Nelissen en Wesley Goud kreeg SKNWK grote kansen en een aantal keer had Emiel Kuijten net de eindpass niet in huis.

SKNWK-speler Sander Uijl (midden) probeert de bal onder controle te krijgen. De DFS-spelers Pieter de Munnik (links) en Bas Hogensteijn kijken toe.foto Dirk-Jan Gjeltema

Acht minuten na rust kwam DFS op gelijke hoogte. Bas Hogenstein zette vanaf rechts voor en Anco van der Linde torende boven iedereen uit. Zijn kopbal raakte eerst de lat, maar in de rebound scoorde hij alsnog. Groenewegen: ,,Daar waren we niet alert genoeg.”

Uit een corner van Lennart Padmos kopte DFS-speler én Nieuwerkerker Léon de Bruine op de lat en in de 75e minuut was heel DFS in last. SKNWK kreeg een corner waar DFS een achterbal claimde. Doelman Leander Rouw kwam vervolgens door alle drukte in zijn doelgebied niet bij de bal, Wesley Goud profiteerde dankbaar, scoorde voor de derde wedstrijd op rij, en zette SKNWK ondanks DFS-protesten op 2-1.

Daarna ging DFS op jacht naar de 2-2 en Van der Linde (kopbal op de lat) en Lennart Padmos waren dichtbij. Vier minuten in blessuretijd bleef SKNWK-doelman Koen de Jonge staan bij een vrije trap van Vincent Bakker, waarna Van der Linde de 2-2-binnenschoot. ,,Het was nipt, maar wel verdiend”, oordeelde Van der Linde. En vervolgens: ,,We zijn het inmiddels wel gewend om terug te komen van een achterstand.” SKNWK-DFS 2-2 (1-0). 11. Erwin Nelissen 1-0, 53. Anco van der Linde 1-1, 75. Wesley Goud 2-1, 90+4. Anco van der Linde 2-2. Scheidsrechter: K. Tatarlis (Gorinchem). Gele kaart: Wesley Goud (SKNWK), Pieter de Munnik (DFS). Aantal toeschouwers: 155.