Opbrengst ZwaluwenJeugd Actie

Op zaterdag 20 september heeft de 49ste landelijke sluitingsdag van de Zwaluwen Jeugd Actie plaatsgevonden. Omstreeks 150 genodigden zijn deze dag naar Werkendam gekomen om te zien wat de Nederlandse jeugd bijeen gevoetbald heeft tijdens de bekerwedstrijden/toernooien die op 30 augustus zijn gehouden.

De organisatie van deze dag was in handen van de v.v. Kozakken Boys, de KNVB district Zuid I en de gemeente Werkendam.

Om 17.00 uur was het spannende moment daar. Met medewerking van Jurgen van ’t Verlaat en Jurgen Vos uit het D1 van v.v. Kozakkenboys, werd de cheque overhandigd aan Maik en Niek Rozema, ambassadeurs van het Prinses Beatrix Fonds. Maik en Niek waren apetrots dat zij beiden de cheque namens het Prinses Beatrix Fonds in ontvangst mochten nemen. De Horlings, voorzitter van het Prinses Beatrix Fonds, was zeer verheugd dat hij de cheque van 210.000 euro daarna van de jongens mocht ontvangen. De opbrengst zal worden besteed aan onderzoek naar diverse spierziekten.

Een derde van het totaal opgehaalde bedrag zal door de Zwaluwen Jeugd Actie rechtstreeks worden besteed aan sport- en spelmateriaal voorzieningen voor instellingen met gehandicapten in de KNVB districten. Die hoeft niet persé voor voetbalactiviteiten te zijn. Wel is het aanschaffen voor spelmateriaal een vereiste.

Volgend jaar wordt de Zwaluwen Jeugd Actie voor de 50e keer georganiseerd. De feestelijke landelijke sluitingsdag vindt dan plaats bij de vv de Zwaluw in het Brabantse Oeffelt.

Informatie over de Zwaluwen Jeugd Actie is te vinden op de site www.zwaluwenjeugdactie.nl.