Terug in de tijd op www.voetbalinzeeland.nl

Op de website www.voetbalinzeeland.nl gaan ze terug in de tijd. Onderstaand artikel uit de P.Z.C. staat te lezen op deze website:

Voortvarend begin van SKNWK (1992)

VLISSINGEN – SKNWK uit Nieuwerkerk heeft tot op heden weinig aanpassingsmoeilijkheden in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal. De uit afdeling Zeeland gepromoveerde club heeft uit alle vijf wedstrijden de volle winst behaald. Volgens SKNWK-trainer Kees Kommer heeft de debutant ervan geprofiteerd nog een onbekende tegenstander te zijn voor de andere ploegen. Een andere verklaring voor het succes zoekt Kommer in het feut dat vrijwel het hele elftal al zes jaar samen speelt. “De ploeg bestaat alleen uit spelers die uit Nieuwerkerk komen, het zijn eigen mensen en dat zie je op het veld”, aldus Kommer, die SKNWK alweer voor het zesde seizoen traint.

Het team is dit seizoen dan ook nauwelijks versterkt. Alleen Kees Jan van Nieuwenhuize, afkomstig van Bruse Boys, en Johnny Roks van de A-junioren zijn nieuw. Volgens de 46-jarige Kommer moet SKNWK zich zeker kunnen handhaven in de vierde klasse. Hij blijft kalm onder de succesvolle beginperiode: “We leven gewoon van week tot week, het gaat niet bepaald slecht en we hebben hoop”. De doelstelling, handhaving in de vierde klasse, wordt voorlopig niet bijgesteld. “Ik ga niet roepen dat we willen promoveren naar de derde klasse. Als we een, drie of vier wedstrijden verliezen, staan we direct een stuk lager. We proberen gewoon zo lang mogelijk mee te blijven doen en verder zien we wel weer”, aldus een nuchtere Kommer. “Bovendien spelen we in een nieuwe klasse en is het belangrijk om uit de eerste wedstrijden zoveel mogelijk punten te pakken. Nu zijn we nog een beetje vreemd voor de tegenstanders en dat hebben we goed uitgebuit.”.

Het eerste succes in de vierde klasse ligt voor de NIiuwerkerkers min of meer binnen handbereik; de periodetitel. De eerste periode loopt over acht wedstrijden, waarvan er nu vijf zijn gespeeld. Kommer beseft dat het in de volgende drie wedstrijden moet gebeuren. De eerste moeilijke tegenstanders dienen zich namelijk in de laatste twee wedstrijden aan. Dan moet SKNWK het opnemen tegen de huidige nummers twee en drie, Rillandia en Colijnsplaatse Boys, twee andere ploegen die kans maken op de periodetitel. Kommer ziet deze wedstrijd met optimisme tegemoet. “De punten die we nu gepakt hebben van de zogenaamde mindere ploegen, hoeven in de praktijk niet de makkelijkste overwinningen te zijn. Ploegen die hoog op de ranglijst staan, zijn vaak sneller tevreden met één punt. Zij zijn veel makkelijker te bespelen dan een ploeg die alle punten nodig heeft en massaal gaat verdedigen”, weet Kommer.

Volgens de ambtenaar ligt het niveau in de vierde klasse niet echt veel hoger dan in de eerste klasse van de afdeling Zeeland. Hij vindt wel dat er veel verschillen zijn. “Het spel is meer open en er wordt sneller gespeeld. Ook wordt er meer op de man verdedigd en is er veel meer individuele klasse”. SKNWK had zich geen betere start kunnen wensen. “We zijn ambitieus, maar het is nog te vroeg in het seizoen om nu al over een succesvol seizoen te spreken”.

Bron: PZC