Ongeslagen reeks van SKNWK doorbroken

door Klaas Verspoor

GOES – Voor de eilandelijke clubs in de derde klasse A was het een slecht weekeinde.

SKNWK verloor voor het eerst sinds 32 competitiewedstrijden weer ‘s. Bij koploper Dauwendaele werd het 3-0. DFS ging thuis met 2-3 onderuit tegen Veere en ZSC’62 was niet opgewassen tegen Wolfaartsdijk: 2-5.

SKNWK-aanvoerder Martijn Neele heeft handen en voeten nodig om Dauwendaele-spits Sigrel Burnet af te stoppen. foto Dirk-Jan Gjeltema

Dauwendaele-SKNWK 3-0: Dauwendaele zag voor rust een goal van Jasper Leuvelink afgekeurd worden, maar balverlies van Wilco de Valk leidde alsnog een treffer van Leuvelink in. SKNWK kreeg via Wesley Goud een kans op 1-1, maar de spits miste. Tien minuten na rust zorgde Stefan Joosse voor de 2-0. Daarna was Dauwendaele heer en meester, al moest doelman Groenenberg nog redding brengen op een inzet van Goud. Een eigen goal van De Valk vergrootte het leed voor SKNWK, dat een einde zag komen aan een reeks van 32 ongeslagen duels.

DFS-Veere 2-3: In blessuretijd van de eerste helft kopte Edwin van Tatenhove Veere uit een corner naar de 0-1. Na een vermeende overtreding van René-Michel Gerritsen op Pieter de Munnik kreeg DFS kort na rust een penalty van arbiter Simonse. Kevin Veerhoek maakte geen fout: 1-1.

Even later mocht Veere, ondanks een overtreding op een DFS-speler, doorgaan en scoorde Gerritsen 1-2. Op aangeven van Silvion Uranie schoot Giovanni Wattel Veere naar 1-3. Een actie van De Munnik, hij schoot in de kruising, leidde nog tot de 2-3. Daarna kregen beide ploegen, waarvan Uranie namens Veere de grootste, nog kansen op een treffer.

ZSC’62-Wolfaartsdijk 2-5: Een duel met drie eigen goals! Jan-Willem Dorreman zette ZSC’62 nog wel op voorsprong, maar Thomas Petiet was de eerste die in eigen doel scoorde. Wilfred van den Dries bracht Wolfaartsdijk aan de leiding en de 1-3 werd gescoord door ZSC-verdediger Marco de Jonge. De laatste eigen goal, gemaakt door Wolfaartsdijk-speler Stefan Westerweel, leverde nog wel de 2-3 op, maar in de slotfase maakte Wolfaartsdijk het karwei af. Arnold van Gemerden zorgde voor 2-4 en Harm Fluijt deed daarna met de vijfde treffer ook nog een duit in het zakje.

Colijnsplaatse Boys–Heinkenszand 0-3: Heinkenszand pakte volledig verdiend de eerste overwinning van het seizoen en de uitslag had nog hoger uit kunnen vallen. Na een afgeslagen bal uit een hoekschop opende Gerben Menheere de score. Daarna misten de bezoekers een aantal goede kansen, terwijl de thuisploeg nauwelijks gevaar stichtte. Tien minuten voor tijd kopte Armando Langebeke de 0-2 binnen en vlak voor tijd maakte Rens Baas ook nog de 0-3.

Kapelle–Rillandia 2-0: Kapelle boekte de eerste thuiszege in drie duels en op de zege viel niets af te dingen. Na een combinatie met Tim Jacobusse opende Ferdi Tilroe na twintig minuten de score. Daarna kregen Edwin van Damme (2x), Jacobusse en Raymond Ribbink kansen op de 2-0. Vlak voor tijd scoorde Romano Meerman wel.

De Meeuwen-AZVV 1-2 (1-2). Ludovico Cantorra 0-1, Danny Huibregtse 1-1, Wouter Boeije 1-2.