District Zuid I grootste groeier binnen KNVB

Het ledenaantal van de KNVB is afgelopen seizoen met 28.000 gestegen. Op 30 juni 2008 telde de KNVB 1.152.674 leden. Dit staat in het jaarverslag van de KNVB dat vandaag is gepresenteerd. Het is het vijfde achtereenvolgende jaar dat het aantal leden van de KNVB is toegenomen.

De toename is vooral te danken aan de enorme vlucht die meisjes- en vrouwenvoetbal de afgelopen jaren heeft genomen. Afgelopen seizoen steeg het aantal voetballende vrouwen en meisjes met ruim tien procent. In november 2007 verwelkomde de KNVB het 100.000e vrouwelijke lid en inmiddels staat de teller op ruim 107.000. Het aantal meisjespupillen nam met bijna zeventien procent toe en is daarmee de snelst groeiende categorie, terwijl ook het aantal meisjesjunioren met ruim veertien procent steeg.

District Zuid I volgt de landelijke trend en is zelfs het district waar de toename van het totaal aantal leden met ruim drie procent relatief het grootst was. Het district telt nu 191.089 leden. Het aantal voetballende vrouwen en meisjes groeide navenant en steeg in Zuid I over de gehele linie met ruim twaalf procent.

SC ’t Zand is op het gebied van meisjes- en vrouwenvoetbal de grote blikvanger in Zuid I. De Tilburgse vrouwenafdeling groeide met ruim dertig procent naar 241 leden en is daarmee de grootste vereniging van Zuid I en landelijke gezien de derde in omvang qua meisjes- en vrouwenvoetbal. Stedeco uit Hoornaar heeft als nummer twee in het district 171 vrouwelijke leden. Nummer drie is DESK uit Kaatsheuvel met 126 speelsters. Landelijk gezien steekt het Amsterdamse SC Buitenveldert met 387 voetballende vrouwen en meisjes met kop en schouders boven de andere verenigingen uit.

De grootste voetbalvereniging in district Zuid I is OJC Rosmalen met 1.625 leden, onder wie 124 vrouwen en meisjes. Nummer twee is SC ’t Zand met 1.317 leden en nummer drie is Internos uit Etten-Leur (1.113). Landelijk gezien is Quick Boys uit Katwijk de grootste vereniging met 1.783 leden.