SKNWK verliest ook van AZVV

MIDDELBURG – SKNWK verloor in de derde klasse A thuis van AZVV en dat betekende de eerste thuisnederlaag sinds 10 maart 2007, toen Veere als laatste ploeg in Nieuwerkerk won.

De ploeg van trainer Peter Groenewegen kwam tegen AZVV nog wel op een 1-0-voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 1-3.

De topper tussen Veere en Dauwendaele eindigde in een 1-1-gelijkspel, waardoor AZVV door een overwinning in Nieuwerkerk in punten op gelijke hoogte kwam. Met negentien punten uit negen duels gaat het trio nu gezamenlijk aan de leiding.

SKNWK–AZVV 1-3: Op aangeven van Wilco de Valk zorgde clubtopscorer Wesley Goud met zijn negende seizoenstreffer nog wel voor de Nieuwerkerkse voorsprong. SKNWK, dat speelde zonder de geblesseerde Sander Uijl, liep daarna achter het sterkere AZVV aan. Kort voor rust kwamen de bezoekers na slap uitverdedigen aan Nieuwerkerkse zijde op gelijke hoogte. Emine Youssef profiteerde namens AZVV en passeerde Léon Quik, de vervanger van de geschorste Koen de Jonge met een kopbal. Via Sean Verhage kwam de ploeg uit Axel in de tweede helft aan de leiding. SKNWK moest daarna ruimte gaan weggeven en AZVV profiteerde. Ludovico Cantorra maakte er 1-3 van. Bij SKNWK viel Emiel Kuijten in de tweede helft geblesseerd uit. SKNWK is door de derde nederlaag van het seizoen teruggevallen op de ranglijst en heeft nu een achterstand van zeven punten op de drie koplopers. De komende twee duels, tegen Kapelle en Wolfaartsdijk, lijken voor SKNWK richtinggevend te zijn voor de rest van het voetbalseizoen.

Wolfaartsdijk–Rillandia 9-5: De ploegen vermaakten het publiek! Goals van Stefan Westerweel (1-0), Mark Dirksen (1-1) en Ahmet Demir leidden tot een 1-2-voorsprong voor Rillandia, maar door twee treffers van Wilfred van den Dries stond Wolfaartsdijk bij rust met 3-2 voor.

Hans Puik zorgde na rust voor 3-3, maar door treffers van Erik de Kok, Harm Fluijt, Westerweel, Erik de Kok en opnieuw Van den Dries liep de thuisploeg uit naar 8-3. Jan Minnaard zorgde voor 8-4, Fluijt maakte er met zijn tweede treffer nog 9-4 van en via Raimon Schouten kwam het wisselvallig spelende Rillandia nog aan een vijfde treffer.

Colijnsplaatse Boys–Kapelle 0-3: Tim Jacobusse opende, nadat een inzet van de paal terugsprong, de score. Net na het halfuur rondde Job van de Vrie een snelle Kapelle-counter af. Colijnsplaatse Boys kon weinig uitrichten tegen Kapelle en incasseerde na rust nog een treffer. Sander van Ouwerkerk beging een overtreding in het strafschopgebied en Kapelle kreeg een strafschop die door Tim Jacobusse verzilverd werd.

Heinkenszand–De Meeuwen 1-1: Rens Baas hielp Heinkenszand aan een 1-0-voorsprong en dat was ook de ruststand. In de tweede helft kwam De Meeuwen via Danny Huibregtse op gelijke hoogte. Vijf minuten voor tijd werd De Meeuwen-speler Erwin Huibregtse na een overtreding nog uit het veld gestuurd met een rode kaart, maar in de terechte stand kwam geen verandering meer.

Veere–Dauwendaele 1-1: Jeremy Hill 1-0, René de Nooijer 1-1.