SKNWK 1 krijgt in blessuretijd deksel op de neus

S.K.N.W.K. 1 heeft gisteren in blessuretijd in en tegen Heinkenszand onnodig 2 punten verloren. Heinkenszand maakte namelijk in de extra tijd alsnog de gelijkmaker, 2-2. Overigens was hier op basis van de inzet bij de thuisploeg niets op af te dingen. Echter had S.K.N.W.K. de wedstrijd al veel eerder kunnen en moeten beslissen. Doe je dit niet, dan geldt ´de voetbalwet´ dat aan ´de andere kant´ wel het doelpunt valt. Zo geschiedde.

Een noodgedwongen op vele plaatsen gewijzigd S.K.N.W.K. 1 begon op het dramatisch slechte veld van de gasten nog redelijk. Het kwam dan ook op voorsprong. Christian van Vossen mocht aan de linkerkant een vrijetrap nemen. In 2e instantie, hij schoot de bal eerst in de muur, gaf hij de bal perfect voor en was het voor spits Wesley Goud een koud kunstje om de 0-1 tegen de touwen te koppen.

Onnauwkeurige passing aan S.K.N.W.K.-zijde zorgde ervoor dat Heinkenszand terug kon komen in de wedstrijd. Omdat teveel mensen voor de bal wilden gaan spelen was een verkeerde kaats van spits Christian van Vossen de aanleiding tot de gelijkmaker. Heinkenszand maakte handig gebruik van het slechte voetbal en de desorganisatie van de blauw/zwarten en scoorde dan ook de 1-1.

Toch was het S.K.N.W.K. dat weer op voorsprong kwam. Een prima aktie van Robbert Padmos zorgde ervoor dat de hardwerkende Martijn Rentier de 1-2 binnen kon schieten. Hij plaatste de bal netjes in de verre hoek naast de verslagen doelman, 1-2.

Wesley Goud (rechts) legt aan vanaf de penaltystip

Een terechte penalty na een overtreding op Wilco de Valk moest er eigenlijk voor zorgen dat de Nieuwerkerkers de wedstrijd voor de rust al op slot gooiden. Echter faalde spits Goud vanaf de strafschopstip, al moet wel gezegd worden dat de keeper al bijna op de vijf meter lijn lag toen de penalty genomen werd. Christian van Vossen kreeg overigens nog een rebound, maar deze belandde tegen Wesley Goud. In de rebound erna had S.K.N.W.K. nog een strafschop kunnen krijgen, maar nu wilde scheidsrechter Bruijnooge er niets van weten. Sytze Stins moest aan de andere kant trouwens nog een keertje aan de noodrem trekken na weer een fout aktie aan de linkerkant van S.K.N.W.K. Zijn overtreding werd terecht bestraft met een gele prent.

De 2e helft is simpel te beschrijven. S.K.N.W.K. voetbalde absoluut niet, liet het kaas simpel van het brood eten en speelde hiermee de thuisploeg in de kaart. Deze handteerde overigens veelvuldig de lange bal, maar wisten hier nog niet van te profiteren.

Opnieuw Goud had de genadeslag kunnen en moeten geven, maar alleen op de doelman af twijfelde hij teveel en schoot op de keeper. Pas in blessuretijd viel er nog een keertje te juichen. Helaas voor de vele S.K.N.W.K.-supporters niet voor hen.

In blessuretijd dan alsnog de gelijkmaker

Het was in de 92e minuut opnieuw een lange bal die in ´de 16´ werd gepompt. De S.K.N.W.K.-verdediging reageerde niet en voor de Heinkenszandspeler was het simpel karwei om de gelijkmaker binnen te schieten, 2-2. Hierbij zou het blijven

Een domper voor S.K.N.W.K. en dit was zeker niet nodig. As. zaterdag wacht koploper Veere 1. Dan zal er toch echt anders gevoetbald moeten worden, maar eerst maar weer eens twee keer trainen van de week!

S.K.N.W.K. Koen de Jonge, Martin Kiesenberg, Sytze Stins, Léon Pollemans, Robbert v/d Zande, Robbert Padmos, Martijn Rentier, Martin Huisman (Jeffry Visser), Wilco de Valk, Wesley Goud (Kristian Bouwman), Christian van Vossen.