SKNWK verspeelt overwinning in blessuretijd

MIDDELBURG – In de derde klasse A leek SKNWK een zwaarbevochten overwinning te boeken in Heinkenszand, maar een doelpunt in blessuretijd zorgde er voor dat de Nieuwerkerkers op 2-2 bleven steken en duur puntenverlies leden.

ZSC’62 was op eigen veld niet opgewassen tegen Dauwendaele en verloor met 0-6. Veere behield de leiding door de topper tegen AZVV met 3-0 te winnen.

Heinkenszand-SKNWK 2-2: Uit een vrije trap van Christian van Vossen maakte Wesley Goud de 0-1, maar op aangeven van Ermo Cappon zorgde Rens Baas daarna voor de 1-1. SKNWK-speler Sytze Stins ontsnapte daarna, na een overtreding op de doorgebroken Baas, aan rood. Met een gele kaart op zak zag Stins dat ploeggenoot Martijn Rentier in de 32e minuut SKNWK opnieuw aan de leiding bracht. In de 40e minuut werd Wilco de Valk neergelegd en kreeg SKNWK een strafschop. Doelman Martijn Zuidhof stopte de inzet van Wesley Goud en zo bleef het duel spannend. Na rust claimde Heinkenszand ook een penalty en was de thuisploeg een aantal malen dicht bij de gelijkmaker. Toen niemand er meer op rekende, zorgde Maarten Griep, na een pass van Mark Doene, in de 92e minuut toch nog voor de verdiende gelijkmaker.

Wesley Goud opende zaterdag de score voor SKNWK tegen Heinkenszand, maar miste ook een strafschop. foto Dirk-Jan Gjeltema

ZSC’62-Dauwendaele 0-6: De ploeg van trainer Jan Heikamp ging het veld in met de wetenschap dat het eerste duel ZSC’62 een 9-0-nederlaag opleverde. Dauwendaele besliste het duel al snel. Op aangeven van Sigrel Burnet maakte Jasper Leuvelink er 0-1 van. Tot de rust scoorde Dauwendaele nog drie keer. Jordy Sinay zorgde voor 0-2 en met een hard schot in de kruising maakte Jaap de Kroo er 0-3 van. Uit een strafschop, na een overtreding op Burnet, zorgde Francis Langemaire voor de vierde goal. In de tweede helft deed Dauwendaele het rustiger aan. Door goals van Jaap de Kroo en Peter van Gorsel werd het toch nog 0-6. Voor ZSC’62, dat concurrent De Meeuwen zag winnen, worden de zorgen met de week groter. Na twaalf duels heeft de hekkensluiter al een achterstand van zes punten op Colijnsplaatse Boys, de nummer elf.

Colijnsplaatse Boys-De Meeuwen 0-1: Het was een typisch duel in de kelder van de derde klasse. Colijnsplaatse Boys oogde voor rust minder fel dan de bezoekers, maar het duel ging wel gelijk op. In de 35e minuut zorgde Vincenzo Lorello voor de enige goal van de wedstrijd en dat betekende de 0-1 voor De Meeuwen. Na rust was Sander Sallet namens de thuisploeg nog dicht bij de 1-1 en kreeg De Meeuwen er bij een aanval de bal voor een leeg doel zelfs niet in.

Kapelle–Wolfaartsdijk 3-1: In de laatste tien minuten voor de rust legde de thuisploeg de basis voor de vijfde seizoenszege. Romano Meerman maakte de 1-0. Drie minuten verdubbelde Job van de Vrie de score. Uit een vrije trap van Leon Tavenier kwam Wolfaartsdijk na rust terug tot 2-1. Tien minuten voor tijd maakte Edwin van Damme aan alle onzekerheid een einde door voor 3-1 te zorgen.

DFS–Rillandia 1-2: Ricardo van Ast profiteerde in de derde minuut van een blunder van DFS-doelman Leander Rouw, die de bal na een terugspeelbal te lang aan de voet hield, en dat betekende de 0-1. In de 17e minuut zorgde Kevin Veerhoek voor de gelijkmaker. Daarna werd het een duel met volop irritaties. In de tweede helft hielp DFS Rillandia in het zadel. Kevin Verboom gaf een pass die onderschept werd door Arjan Koopmans. Die wist vervolgens wel raad met het buitenkansje en schoot zijn ploeg naar de zwaarbevochten overwinning.

Veere-AZVV 3-0 (1-0). René-Michel Gerritsen 1-0 (strafschop), Jelle Lukasse 2-0, Ruben de Looff 3-0.