Serooskerke 2 pakt 3 punten tegen SKNWK 2

Hieronder het wedstrijdverslag van de wedstrijd van S.K.N.W.K. 2 – Serooskerke 2 van de website van Serooskerke (www.vvserooskerke.nl):

Een hele week regen, een hele week vorst. Velen hadden er niet op gerekend dat er gevoetbald zou worden, maar toch konden we afreizen naar Nieuwerkerk om de laatste wedstrijd voor de winterstop af te werken tegen SKNWK. Het werd een draak van een wedstrijd, eigenlijk is het helemaal geen verslag waard.

Ondanks dat SKNWK niet al te hoog is terug te vinden op de ranglijst, is het toch altijd oppassen tegen deze ploeg. Zeker als we op bezoek moeten naar Nieuwerkerk. Er kan al bijna worden gesproken van een angstgegner, want afgelopen 2 jaar gingen we tweemaal onderuit tijdens de uitwedstrijd, eenmaal voor de beker, eenmaal voor de competitie. Beide keren werd het 1-0.

Het was dan ook niet voor niks dat trainer Jaap ons met nadruk waarschuwde hier geen dure punten te laten liggen. Ik citeer: “het maakt me niet uit hoe, maar ik wil 3 punten en achterin de 0”.

Iets later dan gepland trapten we op een bikkelhard tweede veld af. Al snel werd duidelijk dat voetballen lastig zou worden. Het harde veld en de harde en koude wind maakten het combineren lastig, maar er moet ook gezegd worden dat de scherpte een beetje ontbrak. Toch waren we het eerste kwartier heer en meester.

Marvin Etsburg, Gertjan Gideonse en Arnold Schreij kregen wat schietmogelijkheden en Ruud Buteijn zag zijn kopbal net naastgetikt worden, na een puike vrije trap van Robbie Holmes. Uit een vrije trap kwamen we ook op voorsprong. Huibert Deurloo schoot in de muur, maar Stefan Wisse pakte de terugstuiterende bal vol op de pantoffel en jaagde ‘m stijf de kruising in.

Wat er na dit doelpunt verder nog afspeelde op het voetbalveld, had weinig meer met voetbal te maken. SKNWK kwam beter in de wedstrijd, maar dat kwam eigenlijk ook doordat zij feller waren dan ons. Het leek ons niet te lukken de bal meer dan 3 keer naar een medespeler over te spelen.

Ook na de thee bleef het spel dramatisch. De inbreng van de twee A-junioren was nog het enige lichtpuntje in het tweede bedrijf. Na 90 minuten kwam er een eind aan onze slechtste wedstrijd van dit seizoen.

Echter, de opdracht waarmee de trainer ons het veld in had gestuurd was uitgevoerd, al was het iets te letterlijk: 3 punten rijker en achterin werd wederom de 0 gehouden.