Wedstrijdverslag Smerdiek 2 – S.K.N.W.K. 3

Hieronder een wedstrijdverslag van de wedstrijd Smerdiek 2 – S.K.N.W.K. 3 van de website van Smerdiek (www.smerdiek.nl).

Op een zeer koude middag moest Smerdiek 2 weer de wei in, ditmaal was de tegenstander SKNWK uit Nieuwerkerk. Na vorige week had smerdiek wat goed te maken, dat ook duidelijk te zien was. Het was dan ook duidelijk dat smerdiek het spelletje ging maken, want in het begin kwamen we een paar keer zeer goed voor de goal van SKNWK. Hele mooie combinaties en goed positiespel zorgden voor leuke aanvallen. Ook hadden we vandaag weer eens mensen aan de zijkant die of de achterlijn haalden of zeer goed mee voetbalden.

Het was Niels Hage die nog geloofde in een verloren bal, de bal binnen hield, en goed aflegde op de mee op gekomen Ed Mastbergen. Dit buitenkansje liet Ed zich niet ontnemen, en schoot beheerst binnen 1-0. Smerdiek ging door met voetballen en de ene aanval na de andere werd opgezet, alleen sommige belande op de schapendijk! Het was de 54-jarige routinier Wim Vroegop die goed doorging, de zestien binnenkwam, en uit balans werd gebracht. Waar iedereen op de fluit van de scheidsrechter wachtte, kon Jordy de bal vrij meenemen en hij zag Marcel Baan niet over het hoofd: 2-0.

Zo bleven we lekker combineren (wat de tegenstander ook wel toeliet) maar toch, het ging gewoon lekker. Een aanval over de linker kant kwam via een aantal een tweetjes bij Jeffrey Stoutjesdijk die niet twijfelde en goed binnenschoot 3-0. Ietwat later was het weer Wim Vroegop (petje af voor deze man) die een puike vrije trap op de borst van Niels legde. Na wat geklungel kon broer Jordy toch nog van dichtbij binnen schieten: 4-0. We gingen dus thee drinken met een ruime voorsprong, en wisten dat het een makkelijke wedstrijd zou worden. Daarom konden we Wim wisselen, en daar voor in de plaats de andere ras voetballer Frans Ista brengen (nog bedankt mannen).

Na de thee was het toch wel een ander smerdiek dat op het veld stond, want wat in de eerste helft zo goed ging lukte in de tweede eigenlijk niet meer. SKNWK ging een op een voetballen en hadden dus steeds een mannetje meer op het middenveld. Dit leidde tot een paar aanvallen op onze goal, maar Rieni Moerland hield keurig de nul vandaag. Een corner van links werd goed ingedraaid door Richard Baalemans en bij de eerste paal stond jawel Jan v Haaften die een goede schijnbeweging in huis had. Zonder de bal aangeraakt te hebben liet Jan zijn tegenstander kansloos, en de bal draaide de goal in 5-0.

De wedstrijd was natuurlijk al lang gespeeld, en dat was te zien ook, want er werd niet echt meer gevoetbald. Jordy Hage mocht nog een vrije trap nemen van de punt van de zestien wat leidde tot de 6-0 eindstand,de bal werd ingedraaid bij de tweede paal en viel pardoes in de verre hoek,lucky goal.

Al met al toch een zeer sportieve wedstrijd die 5min voor het einde afgeblazen werd door Cor weeland ivm blessure bij SKNWK. Volgende week de laatste wedstrijd van dit jaar, thuis tegen Halsteren.