Sportverkiezing krijgt weer sportman en -vrouw

Vanwege het (grote) aanbod van individuele sportprestaties wordt er op 14 februari tijdens de Schouwse sportverkiezingen een sportman en -vrouw gekozen. Het is vier jaar geleden dat er tijdens het eilandelijke sportgala twee sportbekers werden uitgereikt. Die gingen toen naar de atleten Arjan Beije en Marlies Jongerius. In de jaren 2005, 2006 en 2007 was er vanwege het (magere) aanbod een sportbeker, die overigens driemaal op rij naar tennisster Lesley Kerkhove ging.

De zeventienjarige Zierikzeese is ook voor 2008 een van de zes genomineerden voor het winnen van de individuele sportbeker bij de vrouwen. De andere vijf zijn Willem II-keepster Petra Dugardein, die in 2008 naar Tilburg is verhuisd, de al eerdere genoemde Jongerius, zwemster Romy Hogendijk, trampolinespringster Cassandra Somers en atlete Hermien Roggeband.

De zes kandidaten voor de sportbeker bij de mannen zijn zwemmer Simon Edenburg, handballer Merijn de Vos, inmiddels wonend in Emmen, surfer Rick Jendrusch, biljarter Bert de Ruiter, atleet Tommy Staal en trampolinespringer Iman Padmos.

Bij de ploegen komen de D-junioren van Delta Sport, het Scaldina-jeugdtrio, SV Duiveland, SKNWK, de volleybalsters van Forza en kartteam Two Mili’s in aanmerking om het beste team van 2008 te worden.

In WereldRegio van komende vrijdag veel meer over de komende sportverkiezingen.