Geflatteerde nederlaag SKNWK tegen FC Dauwendaele

Op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk heeft S.K.N.W.K. 1 gisteren al weer haar 6e nederlaag van deze competitie geleden. FC Dauwendaele 1 bleek uiteindelijk met 1-4 te sterk voor de blauw/zwarten. Overigens een terechte, maar ietwat geflatteerde nederlaag.

Beide ploegen betreden het veld

Een eerste helft die zeker gelijk op ging. Echter de doelman van FC Dauwendaele werd nauwelijks op de proeg gesteld door de thuisploeg. Omdat de gasten erg gelukkig op voorsprong kwamen, nadat een als voorzet bedoelde bal bij de 2e paal in het doel zakte, liep S.K.N.W.K. al weer heer snel achter de feiten aan.

Spits Wesley Goud kreeg in de eerste helft weer eens een kaart voor praten. Hierdoor mist hij volgende week de belangrijke uitwedstrijd tegen De Meeuwen 1. Hij mocht zelfs van geluk spreken dat hij niet nog een gele kaart kreeg, omdat hij bleef ouwehoeren tegen de scheidsrechter. Erg jammer en onvolwassen dat er steeds voor dat soort randzaken kaarten worden geïncasseerd.

In de rust was er nog volop hoop bij de thuisploeg. Er werd zeker niet heel slecht gevoetbald en men kon mee met het hoger geklasseerde FC Dauwendaele. Alleen moest er natuurlijk wel gescoord worden, wilde men nog tenminste één punt in Nieuwerkerk houden.

S.K.N.W.K. 1 ging alles of niets spelen. Hier een kans uit een corner voor Martijn Neele

In de 2e helft toen S.K.N.W.K. op zoek ging naar de gelijkmaker viel de treffer aan de andere kant. Laatste man Martijn Neele, die ook bij de eerste treffer niet ‘vrij-uit’ ging, liet zich makkelijk passeren en de voorzet van zijn op dat moment directe tegenstander kon makkelijk tegen de touwen worden geschoten, 0-2.

Toch ging S.K.N.W.K. niet bij de pakken neer zitten en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Het was Christian van Vossen die na een prima pass van Sander Uijl de 1-2 aantekende op het scorebord. Hierna werd het alles of niks voor de thuisploeg. Achterin ging men 1 op 1 spelen.

S.K.N.W.K. drong Dauwendaele terug op eigen helft, maar creeërde veel te weinig. Helaas kwamen ze bedrogen uit. Een corner van de thuisploeg was zelfs de aanleiding tot de 1-3. De doelman van FCD speelde de lange bal en in de kluts kon de Dauwendaele-spits de bal meenemen en breed leggen. Doelman Koen de Jonge deed nog een laatste krachtinspanning maar tevergeefs. Wedstrijd dus gespeeld.

Uit de toegekende vrije trap scoort FC Dauwendaele de 1-4

Na een overtreding in de slotfase van het duel van Kristian Bouwman, die overigens goed speelde als rechtsback, kreeg FC Dauwendaele nog een vrij trap. Omdat de muur niet sprong, kon de bal makkelijk in het doel worden geschoten, 1-4.

S.K.N.W.K. leed dus opnieuw een nederlaag. Het kan nu zeker de bovenste plaatsen uit het hoofd zetten en zal nog alle zeilen bij moeten zetten om ‘gewoon’ in de middenmoot te eindigen.

Volgende week dus te beginnen in Zoutelande tegen De Meeuwen 1. Een heel lastig duel, waarin zeker zoveel strijd zal moeten worden geleverd als vandaag. Hopen dat er dan ook weer wat geblesseerde mensen terug komen, zodat we weer uit een iets bredere selektie kunnen putten.

S.K.N.W.K. 1; Koen de Jonge, Martijn Neele, Kristian Bouwman, Sytze Stins (Richard Bevelander), Martin Huisman, Wilco de Valk, Robbert Padmos, Sander Uijl, Erwin Nelissen, Wesley Goud en Christian van Vossen.