SKNWK heeft nog maar kleine kans op een prijs

door Klaas Verspoor.

MIDDELBURG – Het seizoen van SKNWK lijkt als een nachtkaars uit te gaan.

De Nieuwerkerkers verloren zaterdag in de derde klasse A thuis met 1-4 van Dauwendaele, de derde nederlaag in de laatste vier competitieduels. Alleen in de derde periode liggen er nog kansen op een prijs voor SKNWK. ZSC’62 leed tegen Wolfaartsdijk de vijftiende nederlaag van het seizoen: 5-1.

SKNWK-Dauwendaele 1-4: Voor rust was er sprake van een gelijk opgaand en gezapig duel, waarin Christian Kiala Dauwendaele uit één van de kansen op 0-1 zette. Door een doelpunt van Jaap de Kroo kwamen de bezoekers na rust op 0-2. SKNWK kwam door een treffer van Christian van Vossen terug in de wedstrijd en even leken de Nieuwerkerkers op weg naar de gelijkmaker. Met de 1-3 gooide Peter van Gorsel de wedstrijd echter op slot en via Jasper Leuvelink kwam de ploeg van trainer Gérard de Nooijer ook nog aan een vierde treffer.

SKNWK staat in de ranglijst op de vijfde plaats. AZVV en DFS staan acht punten voor op de ploeg van trainer Peter Groenewegen. SKNWK lijkt alleen in de laatste periodetitel nog een rol van betekenis te kunnen spelen.

Wolfaartsdijk-ZSC’62 5-1: Na zes duels zonder zege boekte Wolfaartsdijk tegen hekkensluiter ZSC’62 een verdiende zege. Arnold van Gemerden zorgde binnen het kwartier voor 1-0 en vlak voor rust was Van Gemerden uit een voorzet van Wilfred van den Dries opnieuw trefzeker. Kort na rust kwam ZSC’62 via Jos Erades aan de aansluitingstreffer, maar de vreugde bij de bezoekers was van korte duur. Vanaf de aftrap zorgde Jan Kole voor de 3-1. Erik de Kok zorgde na een uur spelen, mede doordat de doelman voor zijn goal stond, met een mooie stiftbal voor 4-1. Harm Fluijt maakte er daarna nog 5-1 van.

Voor ZSC’62 is het aftellen richting degradatie. De achterstand op De Meeuwen, dat tiende staat, bedraagt dertien punten.

Heinkenszand–Colijnsplaatse Boys 0-1: In een open duel kregen beide teams volop scoringskansen, maar won de gelukkigste. Hugo Braamse dwong Colijn-doelman Rien Meulenberg al vroeg tot een redding en Michiel van der Weele kreeg namens de bezoekers een grote scoringskans. Vijf minuten voor rust kreeg Colijn een strafschop, die door Pascal Hoogerheide verzilverd werd. Na rust raakten Rens Baas, Armando Langebeke en Hugo Braamse paal of lat en waren Van der Weele en Hoogerheide namens Colijnsplaatse Boys nog gevaarlijk. Vlak voor tijd werd Heinkenszand-speler Allan Braamse met rood van het veld gestuurd, nadat hij de doorgebroken Sander Sallet vloerde.

Rillandia–Kapelle 1-0: De ploegen kregen in het eerste bedrijf zoveel kansen dat een 3-3-ruststand niet had misstaan. Na zestien minuten stuurde Menno van Tilburg met een lange bal Ricardo van Ast weg die Rillandia naar de 1-0 schoot. Na rust ging Kapelle naarstig op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg viel veelvuldig aan maar kreeg daarbij geen grote mogelijkheden. Rillandia was wel met een paar uitvallen nog gevaarlijk.

AZVV-De Meeuwen 2-0 (0-0). Bart Apperlo 1-0, Mustafa Yilmaz 2-0.