Wedstrijdverslag S.K.N.W.K. 1 – FC Dauwendaele 1

Hieronder een wedstrijdverslag van de wedstrijd S.K.N.W.K. 1 – FC Dauwendaele 1 van de website van FC Dauwendaele 1:

SKNWK-FC Dauwendaele 1-4

Vandaag de lastige uitwedstrijd tegen SKNWK, de thuiswedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen met 3-0. Gelukkig keren steeds meer spelers terug van blessure´s en kunnen we, op de geblesseerde Joran Moes en de geschorste Gert-Jan van Leiden na, met een volledige selectie starten.

SKNWK begon fel aan de wedstrijd en wonnen daardoor veel duels. Al na vier minuten was het geluk aan onze zijde, Christian Kiala ging op rechts goed door en zijn voorzet werd door een SKNWK-verdediger licht getoucheerd hierdoor kreeg de bal een vreemde curve en viel tot ieders verbazing achter de keeper in de verre hoek, 0-1.

Eén minuut later had het al 1-1 kunnen staan maar deze grote kans was aan SKNWK niet besteed en Jordy Sinay kon de bal ternauwernood wegruimen. Dit waren gelijk de enige twee hoogtepunten uit de eerste helft waarin beide ploegen onmachtig waren om kansen te creëren.

De tweede helft begon een stuk beter en in de 50ste minuut had Peter van Gorsel de score kunnen verdubbelen maar helaas ging zijn lob over de keeper net naast. Vijf minuten later was het wel prijs, een goede aktie van Peter van Gorsel in de zestien en zijn inzet ging via de benen van de keeper op de lat. Gelukkig was Jaap de Kroo attent en kopte de terugspringende bal het doel in, 0-2.

In deze fase kregen we een aantal mogelijkheden maar waren we slordig in het uitspelen hiervan. In de 70ste minuut nog een goede kans van Jasper Leuvelink maar zijn inzet miste kracht en richting om gevaarlijk te worden. SKNWK zette nog één keer aan en Koen Meyers hield in de 75ste minuut met een goede redding zijn doel schoon. Het was uitstel van executie want een minuut later verkeek Jeroen de Haas zich op een diepe bal waardoor de SKNWK-aanvaller alleen voor de keeper kwam, hierop had Koen geen antwoord en de 1-2 was een feit.

SKNWK rook zijn kans en zette er een extra aanvaller bij, hierdoor kregen onze aanvallers meer ruimte en daar wisten ze wel raad mee. De eerste twee kansen van Sigrel Burnet en Peter van Gorsel troffen nog geen doel maar in de 84ste minuut was het zover, een snelle uittrap van Koen Meyers naar Sigrel Burnet op rechts en de voorzet werd eenvoudig binnen getikt door Peter van Gorsel, 1-3.

In de 91ste minuut ontsnapte Jasper Leuvelink aan zijn directe tegenstander en ging alleen op de keeper af. De verdediger wist maar één ding te doen en haalde Jasper langs achteren neer. Met een gele kaart kwam de verdediger er genadig van af. Jasper ging zelf achter de bal staan en het moet gezegd worden de vrije trap was van grote schoonheid, vanaf 18 meter de bal over de muur in de hoek van het doel, de keeper stond erbij en keek er naar, 1-4.

Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor het einde en mede door het gelijke spel van Veere gingen we met een tevreden gevoel huiswaarts.

FC Dauwendaele: Koen Meyers, Jeroen de Haas (80. Ezra de Korte), Rene de Nooijer, Timothy Brakman, Jordy Sinay, Francis Langemaire, Jaap de Kroo (52. 0-2), Stefan Joosse (73, Yassin Soliman), Christian Kiala (4. 0-1, 57. Sigrel Burnet), Peter van Gorsel (84. 1-3), Jasper Leuvelink (91. 1-4).