Mooie middag Schouwse tweede- en derdeklassers

De meeste Schouwse tweede- en derdeklassers kunnen met plezier terugkijken op zeventiende competitiedag. Duiveland mocht eindelijk het zoet der overwinning smaken. In en tegen Nieuwdorp, gedoemd tot degraderen uit de tweede klasse E, toonde het scorebord na negentig minuten 1-4 voor de Oosterlandse elf. Dennie le Comte had met drie treffers een flink aandeel in de eerste competitiezege van Duiveland in 2009.

In dezelfde afdeling boekte Bruse Boys een spectaculaire 5-2-overwinning op het SSV’65. Net voor rust, bij en 3-2-voorsprong voor de thuisploeg, keerde de Bruse goalie Rick Postema een strafschop van de Goese tegenstander. In de tweede helft bekroonde uitblinker Peter Willemse zijn optreden met een fraaie treffer.

Een trapje lager, de derde klasse A, boekten DFS en SKNWK uitzeges op respectievelijk Kapelle en De Meeuwen. Opvallend bij DFS was de rode kaart van Vincent Bakker na afloop van het duel. Opmerkelijk bij SKNWK was de rol van Wilco de Valk. Bij een 1-1-stand bezorgde de voormalige speler van Hoek ‘zijn’ SKNWK de drie punten via twee treffers.

UITSLAGEN

Tweede klasse E:

Bruse Boys-SSV’65 5-2 (1-0 Peter Willemse, 2-2 Mats Wilemse, 3-2 Mats Willemse, 4-2 Peter Willemse, 5-2 Ben Schot)

Nieuwdorp-Duiveland 1-4 (1-1 en 1-2 Dennie le Comte, 1-3 Ronald Zwager, 1-4 Dennie le Comte)

Derde klasse B:

De Meeuwen-SKNWK 1-3 (1-1 Kristan Bouwman, 1-2 en 1-3 Wilco de Valk)

Kapelle-DFS 0-1 (0-1 Kevin Veerhoek)

ZSC’62-Heinkenszand 0-4

Vierde klasse:

WIK’57-Mevo 2-6 (0-1 Erwin Fonteine, 0-2 Mathijs Heeres, 1-2 Ferrie Berrevoets, 1-3 Mathijs Heeres, 1-4 Michiel Tamerus, 2-4 Ferrie Berrevoets, 2-5 en 2-6 Jan-Thijs Berrevoets)

SPS-Brouwershaven 3-0