Passchier en Van Vossen kampioen met zaalvoetbal

De S.K.N.W.K.-spelers Mark Passchier en Christian van Vossen zijn kampioen geworden met het zaalvoetbal. Onderstaand artikel is te lezen op www.wereldregio.nl:

Slotdag ZieZaVo wordt anti-climax

Verbazing en teleurstelling maakten zich meester van de spelers van garage Slager op de slotdag van de Zierikzeese zaalvoetbalcompetitie (ZieZaVo). Het scenario voor het kampioenschap liep net even wat anders. Aan het einde van de avond was het resultaat wel hetzelfde: garage Slager (foto), bestaande uit Otto van Bleyswijk, Willem Cashoek, Dick Hart, Fred van Gardingen, Ray Kroon, Christian van Vossen, Johan Verwest en Mark Passchier is de nieuwe kampioen in de tweede klasse.

De nummer twee van de ranglijst, Knock on Wood, had de spanning op de slotdag van het seizoen 2008/2009 nog kunnen opvoeren door haar wedstrijd tegen Motoren Boys winnend af te sluiten. Met drie punten erbij zou het op gelijke hoogte komen met garage Slager dat later op de woensdagavond nog in actie kwam tegen IPZ. Echter, totaal onverwachts kreeg Knock on Wood een nederlaag aan de broek van Motoren Boys. In de eerste helft had de winnaar al een behoorlijk gaatje geslagen (4-0), het werd uiteindelijk 5-2. Net na die wedstrijd druppelden de eerste spelers van garage Slager sporthal Onderdak binnen.

Nogal verbaasd namen ze kennis van de nederlaag van Knock on Wood, de ploeg die het grootste deel van de competitie lijstaanvoerder was geweest. Daarna volgde een lichte teleurstelling want ze hadden liever een ‘echte’ kampioenswedstrijd gespeeld. Nu was het laatste duel van garage Slager tegen IPZ van alle spanning beroofd en werd het duel met een 8-4-nederlaag een anti-climax. Ondanks de behaalde titel blijft garage Slager ook na de zomer in de tweede klasse uitkomen. ,,Wat moeten wij in de eerste klasse?”, vraagt speler Dick Hart zich hardop af, doelend op de leeftijden van hem en enkele van zijn ploeggenoten.

In dezelfde eerste klasse mondde de laatste speelronde ook al uit op een anti-climax. New York Pizza had de druk op Van Oeveren/WIK nog kunnen vergroten, maar meldde zich voor het duel met bekerwinnaar IJtama Arpi af. Hierdoor ‘won’ laatstgenoemde reglementair met 5-0 en werd WIK zonder te spelen kampioen van de eerste klasse.

Uitslagen: Knock on Wood-Motoren Boys 2-5, Airpack-Kerkwerve 3-13, garage Slager-IPZ 4-8, Nugrin Sjaak-cafe De Vlinder 1-3, IJtama Arpi-New York Pizza 5-0 (regl.), Stella Boys-Braber Groenv. 5-0.