SKNWK speelt plots tóch nog ergens voor

door Klaas Verspoor

NIEUWERKERK – SKNWK speelt komend seizoen minimaal in de derde klasse. Dat is de conclusie na de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Rillandia, want door de eenvoudige zege speelden de Nieuwerkerkers zich definitief veilig. En wellicht ligt er voor SKNWK nog meer in het verschiet.

SKNWK boekte de derde zege in de strijd om de derde-periodetitel en weet slechts AZVV (twaalf punten) en DFS (tien punten) voor zich. Op 18 april staat het duel AZVV-SKNWK op het programma. “Laten we nu maar proberen om voor de periodetitel te gaan. Ik vond dat wij heel gretig speelden en we hebben niets weggeven”, reageerde SKNWK-speler Martin Kiesenberg.

Hij kreeg zijn revanche nadat vader Eddie Kiesenberg als trainer van Rillandia eerder dit seizoen nog met 7-2 won. “En nu heeft hij de punten hard nodig”, wist zoon Kiesenberg ook. Pa Kiesenberg liep na afloop boos rond. “Het was een drama. Het waren bij ons allemaal eenlingen in het veld. Wij hebben hier dik en dik verdiend verloren.”


Wesley Goud (rechts) zet SKNWK op een 2-0-voorsprong tegen Rillandia. Hans Puik kan er niets aan doen. foto Dirk-Jan Gjeltema

Coach Martijn Neele, die de geschorste Peter Groenewegen verving, sloot zich daarbij aan: “Zo spelen we ineens toch nog ergens voor.” Neele puzzelde met Groenewegen een opstelling in elkaar. SKNWK miste zeven geblesseerde basisspelers: Neele zelf, Emiel Kuijten, Martin Huisman, Erwin Nelissen, Sytze Stins, Robbert van der Zande en Frank Boere. Toch bleek al snel dat, hoewel SKNWK erg gehavend was, de punten in Nieuwerkerk zouden blijven. Waar Rillandia als los zand speelde, was de gedrevenheid en samenwerking aan SKNWK-zijde een lust voor het oog. Via Robbert Padmos, Wesley Goud, Wilco de Valk en Christian van Vossen was SKNWK al dicht bij 1-0, en in de twintigste minuut kwam die stand bijna logischerwijs op het bord. Huseyin Dogan vloerde Goud en de afgetrainde Christian van Vossen maakte vanaf de strafschopstip geen fout: 1-0. Na de openingstreffer werd SKNWK tot twee keer toe onterecht teruggefloten wegens buitenspel, maar in de 35e minuut was Wesley Goud tussen Hans Puik en doelman Erwin van de Vreede als eerste bij de bal om 2-0 te maken.

Het mooiste moment kwam in de 58e minuut toen interim-coach Martijn Neele een gouden hand van wisselen had. Neele, die aan zijn laatste seizoen in SKNWK 1 bezig is en komend seizoen speler/trainer van SKNWK 2 wordt, bracht George van Heukelom in. De snelle aanvaller stond tien seconden in het veld toen hij uit een pass van Robbert Padmos 3-0 maakte. In de 85e minuut zorgde

SKNWK-Rillandia 3-0 (2-0). 20. Christian van Vossen 1-0, 35. Wesley Goud 2-0, 58. George van Heukelom 3-0. Scheidsrechter: A.H. van Kan (Kerkwerve). Gele kaart: Arjan Koopmans (Rillandia). Aantal toeschouwers: 90.