Wolfaartsdijk is na zege zo goed als veilig

MIDDELBURG – Wolfaartsdijk klopte in de derde klasse A De Meeuwen met 1-0 en zette daarmee een goede stap richting lijfsbehoud.

Voor Heinkenszand, Kapelle, Colijnsplaatse Boys en Rillandia verliep de negentiende speelronde minder rooskleurig.

Wolfaartsdijk–De Meeuwen 1-0: Voor rust was De Meeuwen de betere ploeg, maar haalde zowel Tom Kloet als Johan Lukasse een inzet van de bezoekers van de doellijn. Wolfaartsdijk was via Wilfred van de Dries voor rust gevaarlijk. Na rust leken de zenuwen de overhand te nemen en leek 0-0 een logische eindstand te worden. Uit een voorzet van Kloet zorgde Van de Dries voor de winnende treffer.

DFS–Colijnsplaatse Boys 3-1: In de 49e minuut kopte Pieter de Munnik DFS naar 1-0. Na een handsbal van Jarno Vermeulen kreeg Colijn een strafschop, die door Pascal Hoogerheide benut werd. In de 70e minuut maakte De Munnik de 2-1. In blessuretijd maakte hij ook nog zijn derde goal.

AZVV–Kapelle 1-0: In het eerste kwartier had AZVV drie aardige kansen. Daarna kreeg Kapelle grip op het middenveld en werden de bezoekers een aantal maal gevaarlijk. Vijf minuten voor rust hiel Kapelle-doelman Youri Houtekamer Jochem Marcus nog van de 1-0 af. De tweede helft waren de kansen minder in aantal, maar in de 73e minuut leidde een corner van Wouter Boeije tot de winnende treffer. Bert Apperlo maakte hem.

Heinkenszand–Dauwendaele 2-4: Bij rust leidde Dauwendaele door een goal van Jasper Leuvelink al met 0-1 en na de hervatting liep de ploeg door goals van Peter van Gorsel en Sigrel Burnet uit naar 0-3. Uit een strafschop, na hands op de doellijn van Jeroen de Haas, kwam Heinkenszand via Jeroen Verschiere terug tot 1-3. De Haas moest met rood het veld verlaten. Via Burnet werd het 1-4 en daarna kreeg de thuisploeg een tweede strafschop. Verschiere scoorde opnieuw. Heinkenszand eindigde ook met tien man, omdat Armando Langebeke tegen twee gele kaarten opliep.

SKNWK–Rillandia 3-0: Rillandia leek in Nieuwerkerk niet te beseffen dat de ploeg nog niet helemaal zeker is van lijfsbehoud. De gehavende thuisploeg was feller en wilde voor elke bal vechten, en juist dat ontbrak bij de mannen van trainer Eddie Kiesenberg. Christian van Vossen, Wesley Goud en George van Heukelom scoorden voor de thuisploeg.

Veere–ZSC’62 4-1: Al na vier minuten keek ZSC’62 door een goal van Michel van der Linde tegen een 1-0-achterstand aan. Na een kwartier zorgde ZSC-verdediger Marco de Jonge, die opgejaagd werd door Joachim Cornelisse, er met een eigen goal voor dat Veere op 2-0 kwam. Elf minuten voor rust was Silvion Uranie er als de kippen bij om, nadat een schot van Michel van der Linde door Luc van Beemen half gered werd, in de rebound de 3-0 te scoren. Na rust voerde Veere-trainer Carlos de Jonge enkele wissels door en dat kwam het spelpeil van de koploper niet ten goede. ZSC’62 kwam door een schot van Kasimier Snoek terug tot 3-1. Vlak voor tijd zorgde Uranie met zijn tweede goal van de middag zelfs nog voor de 4-1.