Heinkenszand gelooft nog steeds in lijfsbehoud

door Marco Puik

HEINKENSZAND – Het is morgen erop of eronder voor de voetballers van Heinkenszand.

Als de zaterdagclub ook volgend seizoen in de derde klasse wil voetballen, volstaat eigenlijk alleen de winst in het uitduel met mede-degradatiekandidaat De Meeuwen. Dat Heinkenszand het geloof in een goede afloop nog niet heeft opgegeven blijkt uit de woorden van interim-trainer – en speler – Ermo Cappon. “Ik ben ervan overtuigd dat het vertrouwen nog bij de spelersgroep aanwezig is.”

Toen de wegen van trainer Ad Poortvliet en de Borselse zaterdagclub vorige week uiteen gingen, reageerde Cappon positief op een verzoek van het bestuur om hem, in ieder geval tot het einde van het seizoen, voor de groep te zetten. “Ik heb al eerder laten doorschemeren dat ik de ambitie heb om iets in het trainersvak te gaan doen”, legt hij uit. “In december deed de mogelijkheid zich voor om samen met Raymond Mohr bij Lewedorpse Boys aan de slag te gaan. Dat voorstel heb ik toen serieus overwogen, maar het voetballen bij Heinkenszand in combinatie met een trainersfunctie bleek niet te combineren met mijn werk en gezin.”

Aan het einde van de vorige voetbaljaargang zette Cappon nog een punt achter zijn jarenlange carrière als speler in de hoofdmacht van Heinkenszand. In de winterstop kwam hij terug op die beslissing. Samen met een andere oudgediende Allan Braamse, die evenals Cappon tot en met december in het vijfde elftal van de club voetbalde, moet hij voor de routine zorgen in een overwegend jong elftal. “Helaas heeft onze terugkeer tot nu toe qua resultaten nog niet zoveel opgeleverd, maar een speler als Braamse heeft duidelijk nog meerwaarde voor Heinkenszand.”

Met de club uit zijn woonplaats wacht Cappon de moeilijke taak om degradatie af te wenden. Dat Heinkenszand in staat is om karakter te tonen bleek wel aan het einde van vorig seizoen. Ook toen verkeerde de ploeg in de onderste regionen van de rangschikking en was het ontlopen van de nacompetitie op de slotspeelronde het uitgangspunt. Tegen Dauwendaele kwamen de groen-witten met 0-2 achter, maar na negentig minuten stond er een 5-2-eindstand op het scorebord. Daarmee was handhaving een feit en voor eenzelfde scenario tekent Heinkenszand nu weer.

Afgelopen zaterdag, in de met 3-1-gewonnen oefenwedstrijd tegen Nieuwland, had Cappon voor het eerst de leiding over het vlaggenschip. “We speelden een redelijke eerste helft en creëerden veel kansen”, blikt hij terug op zijn debuut. “Niet alles lukte, maar dat kun je ook niet verwachten na een moeilijke periode.”

Cappon bestempelt het duel van morgen als cruciaal. “Als we van De Meeuwen verliezen, liggen we er gelijk uit”, laat hij niets aan onduidelijk over. “Bij winst is er nog van alles mogelijk. Onze laatste twee duels spelen we tegen de huidige nummers zeven en vier van de ranglijst, Rillandia en AZVV, terwijl De Meeuwen met Veere en DFS nog twee teams uit de top drie treft. Zolang de spelers erin blijven geloven kunnen we ons nog handhaven.”

1 reactie op "Heinkenszand gelooft nog steeds in lijfsbehoud"

  1. Ik hoop dat de Meeuwen toch wint, dan zijn we meteen van de partijdige dus onsportieve assistent scheidsrechter af die bij Heinkenszand loopt en die regelmatig verkeerde adviezen geeft aan de scheidsrechter. Kunnen ze volgend jaar in de 4e klasse testen wie gemener is die van ZSC of Heinkenszand.

Reacties gesloten.