Een voetbalmiddag met (meestal) lachende gezichten

Bruse Boys veilig, drie treffers van Dennie le Comte, een eenvoudige zege van DFS op ZSC’62, einde seizoen SKNWK en Mevo die medekoploper SPS pootje licht.Kortom, er viel op zaterdag 18 april 2009 genoeg te beleven voor de voetbalploegen van Schouwen-Duiveland.

Dat Mevo in Poortvliet bij SPS met 1-4 zegevierde, was een leuk gegeven. Prettig is ook dat de Zierikzeese zaterdagclub weer stiekem mag hopen op een rechtstreeks kampioenschap in de vierde klasse B want het gat met de andere koploper, Krabbendijke, bedraagt, met nog twee speelronden op het programma, drie punten. Maar veel belangrijker is dat Mevo de troeven voor de derde periodetitel in eigen hand heeft. Samen met Kruiningen leidt de ploeg van trainer Leen Koster die dans, maar Mevo heeft een beter doelsaldo. Saillant detail: op de laatste speeldag (zaterdag 2 mei) staat de partij Kruiningen-Mevo op de rol. Komende week speelt Mevo eerst tegen Brouwershaven.

Met een hele eenvoudige 0-3-zege op ZSC’62 kan DFS de nacompetitie in de derde klasse A niet meer ontlopen. Dat kan niet worden gezegd worden van SKNWK dat zaterdag van AZVV moest winnen om nog mee te mogen ‘eten’ van het seizoenstoetje. De Nieuwerkerkers vertoonden meer tekenen van een plumpudding en verloren in Axel met 4-1 waardoor er in de resterende twee wedstrijden van 2008/2009 voor SKNWK niets meer op het spel staat.

Een afdeling hoger, de tweede klasse E, speelde Bruse Boys zich veilig na een 2-0-thuisoverwinning op VVC’68. Het lijfsbehoud kon mede ‘gevierd’ worden omdat Duiveland VCK, dat Bruse Boys in theorie nog naar de tiende plaats kon verwijzen, versloeg. Dennie le Comte was bij het Oosterlandse elftal maar weer eens de grote man en scoorde driemaal.

UITSLAGEN

Tweede klasse E:
Bruse Boys-VVC’68 2-0 (1-0 Emiel Dorst, 2-0 George Geluk)

VCK-Duiveland 1-3 (0-1, 1-2 en 1-3 Dennie le Comte)

Derde klasse A:

ZSC’62-DFS 0-3 (0-1 en 0-2 Anco van der Linde, 0-3 Pieter de Munnik)

AZVV-SKNWK 4-1 (2-1 Christian van Vossen (penalty)

Vierde klasse B:

SPS-Mevo 1-4 (0-1 Thomas Vos, 0-2 Mathijs Heeres, 1-3 Wouter Fioole, 1-4 Thomas Vos)

Brouwershaven-Kruiningen 0-2

WIK’57-Krabbendijke 1-2 (1-0 Bram Blakenburg)