Verslag Kapelle 1 – SKNWK 1 website Kapelle

Hieronder het wedstrijdverslag van de wedstrijd Kapelle 1 – S.K.N.W.K. 1 van de website van Kapelle.

Na de zeperd van vorige week, vandaag de wedstrijd tegen het stugge SKNWK uit Nieuwerkerk. Een ploeg die in wezen uitgevoetbald is. Niets meer te winnen of te verliezen heeft. Kapelle heeft de uitwedstrijd goed gevoetbald, maar trok nota bene in de laatste minuut toch zeer onfortuinlijk aan het kortste eind.

Voor Kapelle is het twee voor twaalf. Er zit niets anders op dan de wedstrijd te winnen. Lijfsbehoud in de derde klasse a is uitgangspunt. Het heeft een week de tijd gehad om zich te herstellen en op te laden. De conclusie van vorige week is hard aangekomen. Kapelle verloor vooral op een gebrek aan inzet en strijd. De opdracht voor vandaag is realistisch en hopelijk doeltreffend: “iedereen moet de wil hebben voorop te gaan in de strijd, maar ook de lef en durf hebben om te blijven voetballen.”

Verder hopen we dat het polletjesveld op het mooie en imposante complex van de VV niet al te veel obstakel zal zijn. Het weer zeker niet. Het is voetbalweer.

Eerste helft:
De wedstrijd kent een spectaculaire opening. Na amper 10 seconden scoort Leon Pollemans voor Kapelle! Tim krijgt het balletje van de middenstip. Hij geeft diep op Edwin. De linksback van SKNWK Pollemans kopt de bal richting keeper. Althans, dat denkt hij. Helaas is de goalie te ver uit z’n goal gekomen en ziet de kopbal over zich heen gaan. De bal stuitert tot ieders verbazing in het doel. Kapelle leidt met 1-0. Wat een heerlijke binnenkomer!
4e min: Er volgt een vrije trap voor Kapelle op zo’n 30 meter van het doel. Tim knalt de bal hard en strak op het doel van SKNWK. Keeper de Jong tikt ‘m op de kruising van paal en lat.
13e min: Job neemt de corner. De bal draait lekker naar het goaltje toe. De Jong krijgt de bal niet onder controle en lost. De bal komt voor de voeten van Ferdi. Deze bedenkt zich geen moment en lobt de bal. Helaas staat de verdediger van SKNWK goed opgesteld en kopt de bal van de doellijn weg. Het blijft 1-0, maar Kapelle dringt aan.
15e min: Dit keer is het SKNWK dat een kansje krijgt. Het is voor Wilco de Valk. Zijn lob vanaf de zestien gaat naast.
20e min: Een ongelukkig moment voor Martijn van Kapelle. als hij de bal weg wil werken, klutst de bal tegen een speler van SKNWK. De bal komt daarna fortuinlijk in de voetjes van Robert Padmos. Het is voor hem een koud kunstje om de bal net buiten de vijfmeterlijn in het netje te prikken en de 1-1 te scoren.

De wedstrijd is levendig. Kapelle oogt fris en toont nu wel het smoel dat iedereen zo graag wil zien. Het voetbalt met initiatief en vooral met teamgeest. SKNWK probeert te voetballen onder aanvoering van de Valk en Goud. Dit gaat stroef. De heren worden kort gehouden.

40e min: Vlak voor rust scoort Kapelle z’n eerste goal. Job schiet met rechts van buiten de zestien op het doel. De bal komt tegen de paal en stuitert terug. Ferdi is attent en scoort in de rebound. Het is 2-1 en dat is niet onverdiend.
Scheids van Hilst fluit even kort daarop voor de pauze. Kapelle voetbalt volgens opdracht en leidt. “De sterren staan goed.” Een hoopvol gegeven voor de tweede helft.

tweede helft:
Het is voor Kapelle zaak om het initiatief vast te houden en als eerste te scoren. Het beantwoordt wel heel snel aan deze doelstelling. Al in de eerste minuut scoort Job de 3-1. De actie van Ferdi op rechts wordt overgenomen door een ouderwetse Edwin. Edwin geeft laag en strak voor. De goalie van de Jong, die z’n dag toch al niet heeft, krijgt geen vat op de bal en lost. Het balletje komt bij de voeten van Job. In een halve draai weet hij te scoren. Wat een heerlijke tweede binnenkomer!
8e min: Plots is het SKNWK dat doorbreekt. In de zestien heeft de SKNWK-spits de mogelijkheid z’n ploeg dichterbij te brengen, maar het is Youri die uitstekend redt. Het blijft 3-1.
12e min: Tim neemt de vrije trap voor Kapelle. De Jong heeft de bal niet klemvast. Romano ziet z’n kans schoon en scoort de 4-1. Kapelle steekt lekker in het vel. Het is geconcentreerd en alert.
17e min: het laatste wapenfeit van SKNWK. Het is van de Valk die de bal inkopt. In een reflex weet de goed keepende Youri z’n goal schoon te houden en de bal over te tikken.

Er volgt een fase waarin SKNWK meer naar voren gaat spelen. Ze moeten wel. Kapelle maakt dankbaar gebruik van de ruimte die onstaat en countert er lustig op los. De kansen die we krijgen, gaan er niet meer in. Het is en blijft 4-1. Kapelle wint vandaag dikverdiend van SKNWK en doet goede zaken om het lijfsbehoud in de derde klasse a. Meeuwen verliest van Veere!

Vandaag heeft Kapelle z’n plicht gedaan. Het klopte, zoals ze zeggen. Er werd gespeeld met passie en er werd voetbal gespeeld. Dat laatste heeft Kapelle altijd wel voor ogen. Maar het gaat om de combinatie. Voetballen met passie! Als Kapelle dat als ploeg weet te brengen, kan het gaan bouwen. En inderdaad het zat vandaag niet tegen. Een scheids die niet in ons nadeel floot. De binnenkomers in de eerste en tweede helft. Maar wat dan nog. De uitslag staat en liegt er niet om.

Volgende week formeel de echte finale tegen ZSC’62. Niets en niemand onderschatten en voetballen met passie! Forza!!