S.K.N.W.K. 1 geeft niet thuis

Sinds S.K.N.W.K. zich veilig speelde in de 3e klasse is het gedaan met de ploeg. Vorige week afgetroeft met 4-1 in Axel tegen A.Z.V.V. 1. Gisteren was een veel feller Kapelle met dezelfde cijfers te sterk voor de blauw/zwarten.

Voorafgaand aan het duel zou je zeggen dat de druk toch bij de thuisploeg zou liggen. Kapelle, onder leiding van oud-S.K.N.W.K.-trainer Adriaan Nieuwenhuijse, stond immers op de 10e plaats. S.K.N.W.K. kon vrij-uit spelen. Zij staan met 31 punten op een 5e plaats.

Nadat de Pupil van de Wweek van Kapelle het net niet wist te vinden, was het binnen 10 seconden na de aftrap wel raak. Het was S.K.N.W.K. dat scoorde alleen helaas in eigen doel. Kapelle hanteerde gelijk een lange bal en linksback Léon Pollemans kopte de bal terug richting doelman Koen de Jonge, althans dat dacht hij. Echter Koen riep niet, maar bleek wel naar de bal te zijn toegekomen. De bal stuiterde dus simpel in een leeg doel, 1-0.

Evenlater een vrijetrap van de thuisploeg die via de handen van De Jonge en de kruising over het doel gaat. In de 15e minuut is S.K.N.W.K. dan eindelijk ook eens gevaarlijk. Een lob van Wilco de Valk gaat helaas langs de verkeerde kant van de paal.

Dan komt de stand toch in evenwicht. Robbert Padmos is allert en schiet de bal netjes binnen, 1-1. Even denk je dan dat S.K.N.W.K. door kan gaan drukken, maar het maakt eigenlijk geen enkele seconde aanspraak op de winst. Kapelle is veel strijdvaardiger.

Overigens krijgen ze hierbij wel wat hulp van scheidsrechter Van Hilst. Deze heeft waarschijnlijk vooraf al besloten om ‘assistent’ Cees Dalebout van S.K.N.W.K. links te laten liggen. Maar liefst 6x wordt een teken van Cees door de referee anders beoordeeld.

Vijf minuten voor de rust komt Kapelle opnieuw op voorsprong. Slecht verdedigen zorgt ervoor dat de rood/witten de marge weer op 1 brengen.

In de 2e helft is het binnen een minuut weer raak! Opnieuw ziet keeper Koen de Jonge er niet goed uit en laat de bal los. Voor de Kapelle-speler een simpele klus om de bal binnen te schieten.

De ingevallen George van Heukelom kan niet veel later het speelveld al weer verlaten. Hij krijgt na een grove charge een tik op z’n enkel. Helaas ziet de scheidsrechter hier geen zware overtreding in. Geel had zéker op zijn plaats geweest. Aan de andere kant krijgt Martijn Rentier namens S.K.N.W.K. na een veel lichtere overtreding wel een gele kaart!

S.K.N.W.K. komt er niet meer aan te pas en Kapelle maakt er zelfs nog eentje bij. Een vrije trap is weer geen prooi voor de S.K.N.W.K.-verdediging en wordt door een agressief spelend Kapelle gepromoveerd tot doelpunt.

Hierbij zal het dan ook blijven.

Simpele conclusie is dat als je er met z’n allen voor gaat je een eind kunt komen. Dit liet Kapelle gisteren duidelijk zien en weten we zelf nog van een aantal weken geleden toen we Rillandia op alle fronten aftroefden en met 3-0 wonnen. Als de instelling en inzet niet goed is, dan kom je ook in de 3e klasse gewoon te kort.

Volgende week nog de laatste competitiewedstrijd Op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk is Wolfaartsdijk de tegenstander. Aanvang is 14:30 uur.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martin Kiesenberg, Sytze Stins, Martijn Rentier, Léon Pollemans, Wilco de Valk, Robbert Padmos, Sander Uijl, Richard Bevelander (George van Heukelom (Kristian Bouwman)), Wesley Goud, Christian van Vossen.