Seizoen duurt net te lang voor Wolfaartsdijk

Wolfaartsdijk is zaterdagmiddag de grote pechvogel geworden in de derde klasse A. De ploeg, die het grootste deel van het seizoen in de middenmoot bivakkeerde, zag een 0-2 voorsprong tegen SKNWK in de blessuretijd omgezet worden in een 3-2 nederlaag. Omdat De Meeuwen en Kapelle hun duels wél wisten te winnen gingen, zakte Wolfaartsdijk af naar de tiende plaats en is de club veroordeeld tot het spelen van nacompetitievoetbal.

Halverwege de wedstrijd leek er voor Wolfaartsdijk geen vuiltje aan de lucht. Via Arnold Gemerdink en Wilfred van den Dries had de ploeg van trainer Bart Dierckx een 0-2 voorsprong genomen. Bovendien stond in Zoutelande De Meeuwen met 0-1 achter tegen DFS.

In de tweede helft werd op beide velden de score echter omgedraaid. Kristian Bouwman en Wesley Goud trokken de stand in Nieuwerkerk gelijk, waarna SKNWK in de tweede minuut van de blessuretijd zelfs op een 3-2 voorsprong kwam dankzij een benutte penalty van Martijn Neele.

Omdat ook De Meeuwen de achterstand in de slotminuut had omgezet naar een overwinning verzekerde De Meeuwen zich van nog een seizoen in de derde klasse en speelt Wolfaartsdijk nacompetitievoetbal.

In die nacompetitie treft Wolfaartsdijk twee periodewinnaars uit de vierde klasse: Kruiningen en Hoedekenskerke.