SKNWK-Wolfaartsdijk; wedstrijd met vele gezichten

De laatste competitiewedstrijd van S.K.N.W.K. 1 is er weer eentje waar nog lang over nagepraat zal worden. Net als voorgaande seizoenen niet zomaar een duel. Twee seizoenen geleden in de laatste competitiewedstrijd tegen Heinkenszand werd met 0-0 gelijk gespeeld. Hierdoor degradeerden de blauw/zwarten naar de 4e klasse. Vorig seizoen werd op de laatste wedstrijddag het record gevestigd van 26 duels winst (uniek in Nederland). Ook iets waar lang over werd nagepraat.

Gisteren stond er voor S.K.N.W.K. eigenlijk niets meer op het spel. Het is het laatste officiële duel van trainer/coach Peter Groenewegen, Christian van Vossen, maar met name van Martijn Neele. Hij neemt na jarenlange trouwe ‘dienst’ afscheid en gaat z’n carrière afbouwen in het 2e elftal. Spandoeken op ‘Het Springer’ attenderen mensen op zijn laatste wedstrijd.

De wedstrijd

Wolfaartsdijk moet zelf winnen, want anders is het afhankelijk van andere wedstijden om deelname aan de na-competitie te ontlopen. Het duel start met kansjes over en weer. Na 11 minuten wordt Wolfaartsdijk alle hulp geboden. Léon Pollemans slaat in een reflex de bal via de onderkant van de lat uit het doel. Echter één probleem. Léon is helaas niet de keeper van S.K.N.W.K. Rode kaart en dus nog zo’n 80 minuten met 10 tegen 11. En nog een strafschop ook.

Deze wordt hard ingeschoten door Wolfaartsdijkspits v/d Dries. Echter doelman Koen de Jonge redt fantastisch. S.K.N.W.K. gaat dan gewoon brutaal op zoek naar de openingstreffer. Christian van Vossen (te zacht) en Wesley Goud (bal van doellijn gehaald) lukt het echter niet. Een tekorte terugspeelbal van Robbert Padmos betekent dan bijna de 0-1, maar de lat brengt redding.

Dan in de 25e minuut knullig uitverdedigen aan S.K.N.W.K.-zijde. Wolfaartsdijk profiteert en scoort de 0-1. Nog geen man over boord, maar zo’n 10 minuten later grijpt Martijn Rentier slecht in. Opnieuw maken de gasten hier dankbaar gebruik van en maken de 0-2. In blessuretijd doet S.K.N.W.K. middels een schot van Wilco de Valk nog iets terug, maar zijn poging wordt naast getikt.

In de rust dan een tactische omzetting om de man-minder-situatie iets beter op te pakken. En dit werpt zijn vruchten af. S.K.N.W.K. gaat op zoek naar de aansluitingstreffer en krijgt deze ook. Kristian Bouwman scoort na al dan niet een overtreding te hebben gemaakt. Via een Wolfaartsdijkspeler kopt hij de 1-2 binnen. De thuisploeg ruikt bloed en gaat gestaag verder. De aanvallend ingestelde Leendert van Heukelom komt in het veld voor verdediger Martijn Rentier. Hierdoor wel wat omzettingen binnen S.K.N.W.K.

Een vrije trap van de van een blessure teruggekeerde Erwin Nelissen en later van Wesley Goud kunnen ternauwernood tot corner worden gewerkt door de doelman van Wolfaartsdijk. Verder nog een paar kleine kansjes maar (nog) geen treffers. Wolfaartsdijk raakt overigens nog een keer de buitenkant van de kruising.

Dan in de 77e minuut een prima voorzet van Wilco de Valk bij de 2e paal. Wesley Goud scoort mooi de gelijkmaker en zijn 17e treffer van dit seizoen. In de 85e minuut dan de invalbeurt van Martijn Neele. Hersteld van een hamstringblessure vervangt hij de moegestreden Erwin Nelissen.

De wedstrijd lijkt te eindigen in 2-2, maar dan gaat Wilco de Valk de 16-meter binnen en wordt onregelementair ten val gebracht, strafschop. Martijn Neele pakt de bal en schiet deze onhoudbaar (via de binnenkant van de paal) binnen, 3-2. En eigenlijk gelijk einde wedstrijd. Wat een scenario! En wat een contrast dan…..

De vreugde aan Nieuwerkerkse-zijde na dit toch wel spectaculair duel. Ook wordt er na het laatste fluitsignaal afscheid genomen van Martijn Neele en krijgt Peter Groenewegen bloemen, omdat ook hij aan het eind van dit seizoen vertrekt. Aan de andere kant de sombere en teleurgestelde gezichten van de gasten uit Wolphaartsdijk, die na het horen van de andere uitslagen begrepen hebben dat ze de na-competitie in moeten (en het eigenlijk hebben laten liggen vanmiddag op ‘Het Springer’).

S.K.N.W.K. sluit dan toch nog mooi af. Een rentree in de 3e klasse met een mooie 5e plaats.

Het is nu echt over wat de competitie betreft. Nu nog de wedstrijden om de Wereldregio Cup 2009, de afscheidswedstrijd van Martijn Neele en het Onderling S.K.N.W.K.-tournooi. En dan zit het seizoen 2008-2009 er ook weer op.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Erwin Nelissen (Martijn Neele), Sytze Stins, Léon Pollemans, Martijn Rentier (Leendert van Heukelom), Sander Uijl, Robbert Padmos, Wilco de Valk, Kristian Bouwman, Wesley Goud, Christian van Vossen.