WRC: Zierikzee zet WIK’57 en ZSC’62 aan de kant

Zonder noemenswaardige problemen heeft Zierikzee zich als derde ploeg geplaatst voor de finalepoule van de WereldRegio Cup (WRC). De ploeg van trainer Marco Groeneveld deed dat woensdagavond op sportpark De Vospit ten koste van gastheer WIK’57 en ZSC’62.

In de twee wedstrijden tegen de zaterdag-vierdeklassers van komend seizoen was het vooral eenrichtingsverkeer. Toch moest Zierikzee in haar tweede wedstrijd wel even ‘aan de bak’ omdat ZSC’62 met een doelpunt meer verschil van WIK’57 had gewonnen. Aan een gelijkspel, waarop de Scharendijkse ploeg tot aan de eerste tegentreffer (zin)speelde, had de zondag-derdeklasser niet genoeg. Zierikzee had best wel wat moeite om de rood-witte muur te slechten, maar eenmaal gescoord was het verzet van ZSC’62 gebroken.

De laatste voorronden wordt donderdag 14 mei in Ouwerkerk afgewerkt. Op papier zou DFS, na Bruse Boys, Duiveland en Zierikzee, de vierde ploeg moeten zijn die zich kwalificeert voor de finalepoule op zaterdag 23 mei op het Brouwse sportpark Onder de Molen. Op papier, want in de praktijk, zo laat DFS-trainer Nico Schoute weten, voetballen er tijdens de duels in groep D geen spelers van het eerste elftal. ,,We spelen met het tweede want we vechten zaterdag voor onze laatste kans”, doelt hij op de return tegen Klundert waarbij DFS een 1-4-achterstand moet wegpoetsen. Derhalve liggen er in Ouwerkerk kansen voor Mevo.

Uitslagen

Zierikzee-WIK’57 3-0 (1-0 en 2-0 Frank van der Helm, 3-0 Benjamin Verwest)

ZSC’62-WIK’57 4-0 (1-0 Gerard Verhoek, 2-0 Werner Klaassen, 3-0 Martin van der Schee, 4-0 Jeroen Botty)

Zierikzee-ZSC’62 2-0 (1-0 Ingmar Quist, 2-0 Martijn van Grunsven)