Ouwerkerk roert zich flink op ‘transfermarkt’

Voor het verstrijken van de overschrijvingsdatum van amateur-voetballers heeft Ouwerkerk zich behoorlijk geroerd. Maar liefst zeven, misschien acht, nieuwe spelers heeft de zondag-vijfdeklasser voor het seizoen 2009/2010 aan zich weten te binden. John Hage, die het elftal op wedstrijddagen begeleidt: ,,Ik ben erg in mijn nopjes”. Daarentegen is Ouwerkerk wel twee goede spelers kwijtgeraakt: Ronald van Vossen en Carlo van der Maas.

Waar Ouwerkerk een flinke slag heeft geslagen, is het bij Renesse rustig gebleven: er komt niemand bij en er gaat niemand weg. Een vergelijkbare situatie is terug te vinden bij DFS. De enige serieuze overschrijving was aangevraagd door Zierikzee-spits Leon Sinke, maar vanwege zijn werk op zaterdag – DFS voetbalt ook op die dag – kon de overgang naar Burgh-Haamstede geen doorgang vinden.

Meer achtergronden over de transfers op Schouwen-Duiveland is vrijdag te lezen in de papieren editie van WereldRegio. Daarin ook het zo goed als complete overzicht van spelers die komen en gaan bij de twaalf eilandelijke voetbalverenigingen.

Bij de vrouwen heeft Zierikzee afscheid genomen van Robin en Ilse van Dijke en Lotte Appeldoorn. Erbij is Tamara Jacobusse. Nieuw bij ZSC’62 zijn Jessy Bogerd en Thalina Oostvogels, vertrokken zijn Anneke Stins, Leontine Zweistra, Marielle van Oeveren en Saskia Folmer. En voor zover bekend vertrekt bij WIK’57/Brouwershaven alleen Heleen Delst.