Groeneveld per saldo niet ontevreden

door Klaas Verspoor

ZIERIKZEE – Trainer Marco Groeneveld van zondag-derdeklasser ZIERIKZEE toonde zich na afloop van de overschrijvingstermijn niet ontevreden. “Ik denk dat we qua aantal spelers aardig op hetzelfde peil blijven”, reageerde Groeneveld.

De trainer uit Goes, die aan zijn derde seizoen in Zierikzee gaat beginnen, ziet Kasimier Snoek, Rober Serrano, Yuri Vogelzang, Remco van der Wekken en Niels Verkaart de overstap naar zijn ploeg maken. Daarnaast komen er ook nog drie A-junioren (Lars Holm, Rick Bevelander en doelman Jeffrey Bongers) over naar de selectie. Naast alle nieuwkomers verlaat ook een aantal spelers Zierikzee. De belangrijkste daarvan is volgens Groeneveld middenvelder Wesley Quist. “Dat zal een groot gemis voor ons worden. Maar Zierikzee heeft er vaker mee te maken dat de beste spelers vertrekken. We zullen het gewoon op moeten zien te vangen.”

Groeneveld toonde zich wel verheugd met het feit dat Leon Sinke Zierikzee tóch trouw blijft. Aanvankelijk koos de aanvaller voor DFS, maar veranderde werkomstandigheden zorgden er toch voor dat Sinke op zondag blijft voetballen. “Hij heeft me gebeld en kon geen vrij meer krijgen op zaterdag. Als hij wat frequenter kan trainen, zou Léon een echte eerste-elftalspeler kunnen worden.”

OUWERKERK ziet in Carlo van der Maas (SKNWK) en Ronald van Vossen (Duiveland) twee van de beste spelers vertrekken, maar in de breedte gaat de vijfdeklasser er met de komst van zeven spelers, onder wie Ramon Dourleijn van Colijnsplaatse Boys, wel degelijk op vooruit.

Bij DZC (Dreischor Zonnemaire Combinatie) maken Richard van Baalen – als speler/trainer – en Michel Kik de overstap van Goes 2. Kees Verwest, dit seizoen nog trainer van Brouwershaven, komt volgend seizoen ook uit voor DZC. Erwin van der Wekken maakt daarentegen de overstap naar Ouwerkerk.

Bij RENESSE zijn er geen spelersmutaties te melden, liet secretaris Wilco Hoogerhuis weten.