De beste zaterdagclub van Schouwen-Duiveland

Na de inventaristatie rond de beste zaterdagclub van Zeeuws-Vlaanderen verplaatsen we nu de aandacht naar het noorden van Zeeland. Naar de kwestie van de beste zaterdagclub van Schouwen-Duiveland. Niet verrassend is Bruse Boys van de vaandeldrager. De club was tussen 1975 en 2003 dé zaterdagclub van het eiland. Maar vijftig jaar geleden was Bruse Boys niet de nummer één en op dit moment óók niet.

Dé zaterdagclub van Schouwen-Duiveland is van oudsher het Zierikzeese Mevo. Momenteel draait de club organisatorisch ook als een lier (heel veel jeugd bijvoorbeeld), maar het eerste elftal acteert ‘slechts’ op het niveau van de vierde klasse. In het verre verleden was Mevo, dat in 1949 Met Enige Vrienden is Opgericht, op zaterdag de club van de regio. Het ontsteeg in 1961 als eerste club van het eiland het afdelingsvoetbal.

Bruse Boys nam het stokje in de jaren zestig al incidenteel over, maar vanaf de jaren zeventig definitief. Dat duurde tot de 21e eeuw. SKNWK rammelde aan de deur en dit seizoen heeft Duiveland de hegemonie overgenomen op Schouwen-Duiveland. Komend seizoen spelen Bru en Duiveland weer bij elkaar in de tweede klasse. Kan weer een leuke burenruzie worden.

Voor meer van deze leuke statistieken in het Zeeuwse Amateurvoetbal kunt u terecht op de volgende website: http://rudestats.wordpress.com:80/