Schouws elftal bereidt zich voor

Schouws elftal bereidt zich voor op Excelsior met oefenduel en boottocht

door Rudy Boogert

MIDDELBURG – De voetbalselectie van Schouwen-Duiveland speelt in voorbereiding op het treffen met profclub Excelsior zaterdag een oefenwedstrijd tegen het Westlands elftal.

Deze wedstrijd wordt gespeeld op het veld van Mevo in Zierikzee. De aftrap is om 13.00 uur. In het kader van teambuilding gaat de Schouwse spelersgroep na afloop van dit duel met de tegenstander onder het genot van een mosseltje en een drankje varen met de ZZ 6 van Evert van de Zande.

Volgende week dinsdag treedt het eilandelijk keurkorps vervolgens in Burgh-Haamstede aan tegen Excelsior. Deze Rotterdamse club bezoekt voor het derde opeenvolgende jaar het veld van DFS. De voorgaande keren won Excelsior met 1-2 (in 2007, Schouwse goal van Mathijs Hage) en met 2-6 (in 2008, goals van Gert-Jan Tierie en Ben Verwest).

De wedstrijd begint dinsdagavond om 19.30 uur. Sport Van Zuijen opent om 18.00 uur reeds de poorten. De entree voor volwassenen bedraagt 5 euro, kinderen tot 16 jaar betalen 2 euro om binnen te komen.

Schouwen-Duiveland selectie: Mats Willemse, Olaf Willemse (Bruse Boys), Vincent Bakker, Pieter de Munnik, Huib Nortier, Jarno Vermeulen (DFS), Dennie le Comte, Barry Steenpoorte, Leen IJzelenberg, Ronald Zwager, Lex Zwang (Duiveland), Gert-Jan Tierie (Goes), Leon Weeda (GPC Vlissingen), Jaco van der Schee (Kloetinge), Vincent Goedegebuure (Renesse), Wesley Goud, Wilco de Valk (SKNWK), Ingmar Quist, Benjamin Verwest (Zierikzee). Trainer: Edwin Kriens.