Tikkie Terug (deel 56)

Hieronder de 56e bijdrage voor onze rubriek ‘Tikkie Terug’. In deze rubriek willen we middels foto’s, verhalen, anekdotes e.v.a. terugkijken in de S.K.N.W.K.-historie.

Van Cees Stoutjesdijk ontvingen we een een wedstrijdverslag (hiervoor uiteraard hartelijk dank). Dit is een verslag van zo’n 54 jaar geleden! S.K.N.W.K. heette toen overigens nog SINOTO.

Hieronder het wedstrijdverslagje.

We Schrijven 27-09-1955

Brouwershaven 2 – Sinoto 1

In haar tweede wedstrijd op eigen terrein is Brouwershaven 2 opnieuw met grote cijfers verslagen, hoewel haar spel, door enige wijzigingen in de ploeg, wel beter was dan vorige week. De thuisclub begon met enige goede aanvallen, maar na 10 minuten wisten de gasten de score te openen door een mooi doelpunt van de Jonge 0-1. Een minuut later was het dezelfde speler die met een keihard schot de stand op 0-2 bracht.

Brouwershaven zette enkele tegenaanvallen op, maar de Sinoto verdediging liet zich niet passeren. de gasten vergrootten hun voorsprong door Matthijsse na een mooie switch 0-3. Kort daarop was het dezelfde speler, die met een mooie kopbal doelman Nouwen opnieuw passeerde 0-4. Twee minuten voor rust werd de Brouwershaven-verdediging opnieuw uit elkaar gespeeld, waarna de Jonge opnieuw doelpuntte 0-5.

Na rust golfde het spel gelijk op en neer, maar hierna kwam Sinoto weer in de aanval. 12 minuten na de hervatting was het Stoutjesdijk die uit een scherpe voorzet onhoudbaar inschoot 0-6. Even later nam dezelfde speler ook het 7e doelpunt voor zijn rekening 0-7. Drie minuten later was het de Jonge die met een kopbal opnieuw succes had 0-8. In de 32ste minuut gelukte het Jan Bokelaar de achterstand te verkleinen 1-8. Vlak voor het einde echter was het opnieuw de Jonge die met een ver schot Nouwen het nakijken gaf 1-9. Met deze stand blies Scheidsrechter P. de Moor die dhr v.d. Ende uitstekend verving het einde.

Periodiek zal in het Nieuws een nieuw Tikkie Terug worden geplaatst. Hiervoor zijn wij op zoek naar foto’s, verhalen en anekdotes uit het S.K.N.W.K.-verleden. Heeft u digitale kopij, mail het dan naar de webmaster.