Brouwershaven doet vertrouwen op

MIDDELBURG – Ondanks een 1-0-zege in en tegen Sluiskil is het bekeravontuur voor Brouwershaven voorbij.

De ploeg van trainer Ed van Lent eindigde in poule 56 als tweede achter Walcheren. WIK’57 verloor thuis met 6-0 van Hoek 2 en kan zich evenals SKNWK en Renesse op de competitie richten.

Poule 20. SKNWK-Rillandia 2-5. De overwinning van Rillandia was verdiend, maar geflatteerd. Door twee goals van Huseyin Dogan werd het 0-2, waarna Richard van de Sande voor 1-2 zorgde. Vlak voor rust tekende Mehmet Dolma voor de 1-3. In de tweede helft bracht René Verschoor SKNWK nog wel terug tot 2-3, maar door goals van Arjan Koopmans en opnieuw Dogan werd het 2-5.

Poule 56. Sluiskil-Brouwershaven 0-1. Sluiskil kreeg over de hele wedstrijd gezien veruit de meeste kansen, maar Brouwershaven-doelman Melvin van Ast verkeerde in een grootse vorm. Halverwege de eerste helft kwam de Schouwse ploeg uit een vrije trap van Dennis van Grunsven aan de winnende treffer.

Walcheren-Bevelanders 4-1. In een gelijkwaardige eerste helft zorgde Vincent de Rijke voor 1-0, maar Sander van de Kreeke maakte er 1-1 van. Na de hervatting zorgde Paul Bunnik voor de Walcherse voorsprong. Door goals van Sjoerd Reijnhoudt en Bob Maranus liep de thuisploeg daarna uit naar de ruime zege.

Poule 57. WIK’57-HSV Hoek 2 0-6. Met de derde bekerzege op rij werden de reserves van Hoek poulewinnaar. Voor rust hield thuisploeg WIK’57 verdedigend gezien nog aardig stand, want alleen Jurian Dam wist net te vinden.

Na de pauze ging het rap bij de bezoekers en was er geen sprake meer van een écht duel. Remco Mullaert (2x), Tijn Tielemans en Peter Hamelink (2x) scoorden voor Hoek 2.

Renesse-Domburg 1-4. Domburg speelde dominant, maar liet voor de goal veel kansen onbenut. Door een afstandschot van Merlijn Lems kwam Renesse voor rust zelfs op 1-0, maar een solo van Sander Willemse leidde al tot de gelijkmaker.

In de tweede helft zorgde Martijn Minderhoud met een omhaal voor de 1-2. Daarna liep Domburg door goals van Gijs Maljaars en Sander Willemse nog verder uit.