Gebruik speelvelden Schouwen-Duiveland (up-date)

In navolging van alle eerdere berichtgevingen over de staat van de sportvelden tot en met het afgelopen weekend, willen wij u bij deze verder informeren over de toestand en het gebruik van de wedstrijdvelden per heden. Wederom verzoek wij u deze adviezen in acht te nemen, zodoende verdere schade aan de betreffende velden door de nog steeds aanhoudende droogte te voorkomen. Ons besluit is wederom genomen met het oog op het waarborgen van een zo hoog mogelijke kwaliteit van herstel van de grasmat in de komende weken en voor een volledig nieuw voetbalseizoen.

Wij verwijzen u naar onderstaand overzicht. Onze aanwijzingen gelden tot nader order ! Op woensdag 16 september 2009 ontvangt u wederom een voortgangsmail over dit onderwerp.
U wordt gevraagd ook uw consuls (en uw veld- en materiaalverzorgers) van de inhoud van dit e-mailbericht op de hoogte te brengen.

1. Velden met extreme droogteschade zijn:

Hoofdveld Scharendijke
2e veld Scharendijke (gerenoveerd)

Aanwijzing: Deze velden mogen nog niet worden bespeeld !!

2. Velden met (veel) droogteschade zijn:

Hoofdveld Brouwershaven.
2e veld Brouwershaven
2e veld Zierikzee
Hoofdveld Zonnemaire
2e veld Bruinisse
Hoofdveld Nieuwerkerk

Aanwijzing: Deze velden mogen nog niet worden bespeeld !!

3. Velden met wat minder droogteschade zijn:
Hoofdveld Zierikzee
Hoofdveld Bruinisse
Hoofdveld en 2e veld Kerkwerve
2e veld Oosterland
Hoofdveld Dreischor

Aanwijzing: Op deze velden mag uitsluitend komende weekeinde maximaal 1 wedstrijd worden gespeeld !!

4. Herstelde velden en velden zonder tot op heden noemenswaardige problemen:

2e veld Nieuwerkerk, Overige velden Zierikzee, Ouwerkerk, Oosterland (hoofdveld), Renesse en Burgh-Haamstede (met uitzondering van gerenoveerd hoofdveld).

Aanwijzing: Deze velden “met beleid” bespelen. Betreffende deze velden wordt ook nu weer aanbevolen te bezien hoe de belasting over wedstrijdveld en trainingsveld kan worden verdeeld.

5. Trainingen

Betreffende de trainingen herinneren wij u aan de eerdere aanwijzing om van de trainingsvelden gebruik te maken.

6. Opruimen veldmeubilair en ophalen doelnetten in verband met maaien:

Wij maken van de gelegenheid gebruik om u te wijzen op het door uw vereniging na iedere training en wedstrijd consequent opruimen van het “losse” veldmeubilair en het ophalen van de doelnetten. Dit om het door de gemeente maaien van de velden op een zo efficient mogelijke wijze (en zonder enige kans op eventuele schade) te laten plaatsvinden. Het komt nog teveel voor dat de (trainings)velden niet “schoon” worden achtergelaten. Graag uw aandacht hiervoor !

7. Watergeven i.v.m. engerlingenbestrijding
Omdat op veel van de bovengenoemde velden sprake is van schade die feitelijk wordt veroorzaakt door engerlingen (wollige en dode plekken in de mat) en de bestrijding hiervan weer zal worden hervat, zullen wij op een aantal van deze velden de komende dagen water gaan geven met de trekker. Dit om de middelen ook daadwerkelijk in te kunnen laten werken. Dit zal zoveel mogelijk in de avonduren gebeuren. De velden die hiervoor in aanmerking zullen komen zijn die van Brouwershaven, Scharendijke, Zierikzee en Bruinisse. Het Wetra-veld van Burgh middels beregening.

Vriendelijke groeten,
namens Adrie Verhulst/Patrick Tol,
afdeling Openbare Werken,

Denny de Vos
Afdeling Samenleving/Sportzaken