Prins trekt touwtjes strakker aan

door Klaas Verspoor

NIEUWERKERK – ,,Het was niet vervelend, het kwam juist goed uit”, reageert trainer Gerjo Prins op de afgelasting van het openingsduel tussen SKNWK en Kruiningen.

Morgen doet zijn SKNWK, thuis tegen Nieuwdorp, een nieuwe poging het seizoen 2009-2010 af te trappen.

Doordat De Kruse Mat onbespeelbaar was, kreeg Prins zo een extra week om zijn elftal klaar te stomen voor de competitie. ,,Normaal gesproken leef je naar de eerste competitiewedstrijd toe. Maar ik kreeg vrijdag rond twaalf uur al een telefoontje. Dit maak je niet veel mee. Mijn vader belde me zelfs op met: wat is er gebeurd?”

Met een zo goed als mislukte voorbereiding in de benen onderging de selectie van SKNWK zaterdagmiddag een extra training. Prins: ,,En ook dat kwam niet verkeerd uit. Wilco de Valk was net terug van vakantie en Sander Uijl had nog niet getraind. Robbert Padmos, Erwin Nelissen en Emiel Kuijten waren niet fit. En Carlo van der Maas zit in het gips.”


Gerjo Prins voelde zich meteen thuis bij zijn eerste kennismaking met SKNWK. foto Ronald den Dekker

Na twee jaar Bruse Boys trainde Prins vorig seizoen bij De Jonge Spartaan in Middelharnis. Het werd een fiasco en hij vertrok halverwege het voetbaljaar. ,,DJS kwam met punten en ik ook. Toen heb ik gezegd: laten we dan maar meteen uit elkaar gaan.” De terugkeer naar het Zeeuwse voetbal was een bewuste. ,,Ik wilde toch weer wat gaan doen en ik had het bij Bru goed naar mijn zin gehad. Het Zeeuwse trekt me. Aan de Rotterdamse kant is wat je hoort soms bij de beesten af. In één zin zit soms drie keer het k-woord. Daar ergerde ik me mateloos aan.”

Na zijn vertrek bij DJS nam hij zelf contact op met SKNWK. ,,Toen ik daar kwam voelde ik me direct op mijn gemak. Gewoon een voetbalpraatje met een bakje koffie. Ik dacht meteen: hier ga ik me weer lekker voelen.”

Prins heeft het bij SKNWK goed naar zijn zin, maar heeft nog wel wat werk te verrichten. ,,De discipline moet aangescherpt worden. Spelers die te laat komen of vlak voor een wedstrijd geblesseerd afbellen: ik ben een mannetje van ‘altijd op tijd’. Ik sta het liefst in een groep, maar als het moet wel daarboven. SKNWK is te vergelijken met Bruse Boys, maar wel van een ander niveau. Deze groep kan nog verder groeien. Met SKNWK moeten we zeker wat weg kunnen zetten, maar het is een leerproces. De inzet was niet bij alle wedstrijden je van het. Het vechten mis ik nog wel: meer body, meer power en feller de duels ingaan. Wat dat betreft ben ik blij met Wilco de Valk. Hij is vergelijkbaar met Peter (Willemse) en Emiel (Dorst) bij Bru. Wilco is heel positief en brengt alles op een juiste manier over.” Zelfs met De Valk als zijn verlengstuk in het veld weet Prins dat Nieuwdorp, dat al met 3-0 won van Kapelle, een lastig te bespelen tegenstander is. ,,Maar thuis moet je altijd voor de winst gaan”, besluit Prins.